Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2011,
12.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 10. 8. 2011, 12.20

7 let, 12 mesecev

Igor Jurij Pogačar: V tej hiši je lahko karkoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lastnik podjetja Ram Investa Igor Jurij Pogačar trdi, da stavbe ni opremil za policiste in da je za tako nepremičnino, kot je stavba na Dimičevi, po ceni, ki jo plačuje MNZ, vedno trg.

Pogačar, ki ministrstvu za notranje zadeve, ki ga vodi njegova znanka Katarina Kresal, oddaja stavbo za nacionalni preiskovalni urad (NPU), je poročilo računskega sodišča o tem najemu označil za insinuacije. V kratkem intervjuju nas je presenetil predvsem z izjavo, da stavbe ni opremil za NPU, ampak z navadnim pisarniškim pohištvom. MNZ je namreč doslej vedno govorilo, da najemajo popolnoma opremljeno stavbo. Kresalova je včeraj na vprašanje novinarjev, zakaj je Pogačar stavbo opremil za policijo, odgovorila: "Na lasten poslovni riziko." Se že pripravljate na odpoved pogodbe in iskanje novega najemnika? Saj to je naš posel. So od včeraj te aktivnosti bolj intenzivne? Za zdaj še ne. Pričakujete, da bodo stavbo odkupili ali odstopili od pogodbe? Nič ne pričakujem. V pogodbi imajo na voljo šestmesečni odpovedni rok. Če bi se odločili za odkup, pa greste v pogajanja? O tem se bomo pogovarjali, če bomo mi pripravljeni prodati. Za zdaj vem samo tisto, kar vem iz medijev. Ko bomo kaj dobili, se bomo ustrezno odzvali. Ne veste, za koliko bi prodali? Nič ne vem. Hiša še ni na trgu.

V medijih smo prebrali izjave, da sploh ni trga za tako nepremičnino. S tem se ne bi strinjal. Po tej ceni, ki jo plačuje ministrstvo, je trg vedno.

Samo ti prostori so specifični. To absolutno ni res. To je navadna poslovna hiša.

Ni posebej opremljena za policiste? To sem slišal po televiziji. Če so kaj posebnega prinesli noter, bodo tudi odnesli ven, če bodo šli ven.

Kaj pa izjava Kresalove, da se vi to opremili na lastno tveganje? To je serijska pisarniška oprema, ki jo je dobavilo podjetje Duka in jo lahko kupite v salonu na Slovenski cesti.

Vi torej niste opremili stavbe za policijo? Ne. To hišo smo delali kot poslovno hišo. V tej hiši je lahko karkoli.

Računsko sodišče je reklo, da obstaja možnost, da je bil najem vnaprej dogovorjen. To vprašajte računsko sodišče. Jaz tega ne vem.

Ni bilo nobenega dogovora? Mene preseneča, da računsko sodišče nekaj insinuira, ne da bi nas karkoli vprašalo. Enega sestanka, enega klica, enega pogovora nismo imeli z računskim sodiščem.

Morda vidite kakšno drugo stvar v ozadju tega poročila? Ne vem. Ne komentiram. Nisem politik, sem gospodarstvenik in temu primerno se obnašam. To je zame eden od poslov. To je manj kot 50 odstotkov tega, kar mi oddajamo. Ne obremenjujem se s tem, kar se dogaja.

Imate še nekaj nepremičnin, ki jih oddajate državnim organom. Ne samo njim, tudi zasebnikom, butike po Miklošičevi … Več stvari. Ram Invest je bil ustanovljen leta 1997. Oddajamo vsem.

Vas skrbi, da bodo tudi drugi državni organi odpovedali pogodbe z vami? Bodo pač odpovedali. Jaz nimam težav s tem.

Mediji so poročilo računskega sodišča povzeli z besedami, da ste vi zmagovalec, davkoplačevalci pa poraženci. Kako komentirate? Ne komentiram. Ne vem, kaj naj bi rekel na to.

Ne spreglejte