SiolNET. Novice Slovenija
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domačini se bojijo, da arbitraža ne bo prinesla rešitve #video

0,73

termometer

Ob besedah, da bo četrtkova odločitev arbitražnega sodišča naznanila konec slovensko-hrvaških obmejnih sporov, se številni le nasmehnejo. Domačini ob Muri se še dobro spominjajo hrvaške provokacije leta 2006 v zaselku Mirišče.


Čeprav je obstajal dogovor o skupni gradnji mostu, so Hrvati samovoljno začeli graditi svojega. Spori so se začeli stopnjevati, ko je Hrvaška na levem bregu Mure začela graditi nasip in cesto do zaselka Mirišče. Hrvati so popustili in prenehali delati šele, ko je posredovala slovenska specialna enota.

[video: 63455 / ]

V četrtek, na dan, ko bo znana odločitev glede arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško, vam bo Siol.net postregel z informacijami in vsakovrstnimi odzivi iz prve roke.

Razglasitev odločitve bomo podrobno spremljali s prenosom v živo, v sodelovanju s Planet TV pa bomo pripravili tudi posebna javljanja iz Ljubljane, Pirana, s Trdinovega vrha in Hotize.

Vmes bomo na naših profilih na Facebooku, Twitterju in Instagramu odstirali zakulisje dogajanja in po razglasitvi odločitve seveda poskrbeli tudi za umestitev v širši kontekst s pogledi strokovnjakov. Se klikamo na Siol.net!

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • oporečnik / 28.06.2017. ob 11:09 0 0

    S temi pretkanimi ljudmi s figo v žepu je težko delati! Naša politika se jih pa boji, ker imajo pri njih vikende in se bojijo za svoje premoženje. Tako tudi izgubljamo proti njim marsikaj....

    0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin