SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Denar stanovalcev poniknil pri upravniku, kmalu bi ostali na hladnem

2

termometer

V enem izmed ljubljanskih blokov so etažni lastniki ugotovili, da denar, ki so ga upravniku nakazovali za stroške, ni prišel do dobaviteljev.

Tik pred začetkom kurilne sezone je stanovalcem bloka na Fužinah grozilo, da bodo zaradi plačilne nediscipline upravnika ostali na hladnem in celo brez vode, za Dnevnik poroča Barbara Smajila.

Sankcij za upravnika ni Eden od etažnih lastnikov se je zato pri dobaviteljih pozanimal, koliko je teh neplačanih zapadlih računov in ugotovil, da njihov upravnik Mastra, ne Energetiki Ljubljana, ne Snagi in ne Vo-Ka ni v celoti poravnal računov.

Kot je dejal eden izmed lastnikov Dean Daraboš, ne razume, kako je to mogoče, saj račune plačuje prek trajnika.

Kaj se je zgodilo z denarjem stanovalcev, ki bi prek upravnika moral priti do dobaviteljev, v podjetju niso pojasnili.

Ob vsem skupaj je najbolj problematično to, da upravnikov ne doleti nobena sankcija.

Stanovalec: Če ne bo ukrepanja ne bomo plačevali Lastnik stanovanja Daraboš je zato napovedal, da bo dokumente odnesel tako na stanovanjsko inšpekcijo kot tudi na finančno upravo in policijo. Zanima ga namreč, zakaj nihče ne ukrepa, medtem ko njihov denar "očitno izginja neznano kam". "Če nihče ne bo ukrepal, bomo upravniku preprosto prenehali plačevati," je za Dnevnik dejal Daraboš.

Na stanovanjski inšpekciji ob tem opozarjajo, da v takšnih situacijah lahko pride do stečaja upravnika, kar pomeni, da bodo morali etažni lastniki poravnati vse račune, ki so jih enkrat že plačali.

Upravnika sicer lahko tožijo in se priglasijo v postopku kot upniki, a je obseg stečajne mase v takšnih primerih vprašljiv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin