Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 11. 2013,
18.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 29. 11. 2013, 18.55

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Kdo so tisti, ki korupciji ne znajo reči ne?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes v Danes med drugim o vseprisotni korupciji, poslovnih uspehih Sama Omerzela in o škodljivem cerkvenem zvonjenju.

V naši družbi gori rdeči alarm. Korupcija je prisotna vsepovsod: v zdravstvu, gradbeništvu, tudi politiki. In predvsem politiki, ljudje z imeni in obrazi, ki smo jih na ključna mesta postavili državljani, so največje razočaranje. Tako tisti, ki gledajo proč, kot tisti, ki raje preusmerjajo pozornost, kot pa da bi stvari pojasnili. Komisija se je zato lotila tudi dveh glavnih političnih akterjev v državi, ki pa imata – kot pravi Goran Klemenčič – še vedno vpliv na državo.

Kdo so torej tisti, ki korupciji ne znajo reči NE? Ko pridejo do korita, ko zasedejo položaje – in pri tem je pomembno, kakšne barve je članska izkaznica, ne pa znanje in izkušnje – najprej poskrbijo sami zase, šele potem za blagostanje državljanov. Vprašali smo jih, ali se čutijo odgovorne za podpiranje korupcije v državi.

A nekateri politični odpadniki še vedno grejejo oslovske klopi parlamenta. Nekdanji Erjavčev poslanec Ivan Simčič je vsaj dvakrat lagal o izobrazbi, nekdanji Jankovićev poslanec Borut Ambrožič je prepisal magisterij, nekdanji Virantov poslanec Ivan Vogrin je kot podjetnik goljufal upnike. To je le nekaj imen iz jagodnega izbora slovenske politike.

Smeji pa se ministru za infrastrukturo Samu Omerzelu, ki na veliko posluje z Darsom. Korupcijski komisiji še vedno ni predal podatkov o svojem premoženjskem stanju. Sam priznava, da je večkrat izpostavljen korupciji.

Skrajni čas je, da nekdo našim politikom pozvoni. Kot vse kaže, ne samo za budnico, za nekatere bi to pomenilo skoraj mučenje. Jani Möderndorfer trdi, da cerkveno zvonjenje uničuje zdravje.

Si lahko predstavljate, da imate podjetje, ki je že čisto na tleh, a si kljub temu izplačujete visoko plačo, sejnine in nagrade? Seveda ne, ker nimate od kod vzeti. Popolnoma drugače je v upravah in nadzornih svetih podjetij, ki luknje pokrivajo z našim davkoplačevalskim denarjem. Saj smo davkoplačevalci zelo priročna vreča denarja.

Janez Benedičič je odgovoren le sebi in svoji družini – na kmetiji na Gorenjskem trdo dela, zato je dobil naziv inovativni mladi kmet leta. Kmečka oprava ga ne moti, čeprav je doktor strojnih znanosti.

Ne spreglejte