Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2013,
11.05

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 12. 12. 2013, 11.05

7 let, 7 mesecev

Kaj bi lahko naredili z denarjem za dokapitalizacijo bank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Za dobre tri milijarde evrov, kolikor bomo davkoplačevalci dali za pokritje bančne luknje, bi lahko zgradili 31 pediatričnih klinik ali 235 let subvencionirali novonastale samostojne podjetnike.

Za tri milijarde evrov, koliko bomo davkoplačevalci morali nameniti za kritje bančne vrzeli, bi lahko zgradili 31 pediatričnih klinik, plače v zdravstvu, za katerega gre letno iz proračuna 775 milijonov evrov, pa bi lahko z zneskom, ki bo šel v banke, krili skoraj štiri leta.

Sredstva, ki jih bo država porabila za krpanje bančne luknje, bi zlahka zadoščala za plače zaposlenih v javnem sektorju za skoraj eno leto.

Ob zdajšnjem obsegu sredstev, ki ga prek zavoda za zaposlovanje namenja za novonastale samostojne podjetnike, bi država tem lahko s subvencijami pomagala nadaljnjih 235 let.

Za dobre tri milijarde evrov bi v Ljubljani dobili več kot 25 tisoč dvosobnih stanovanj, nov avto enoprostorec pa bi si lahko omislilo 177 tisoč slovenskih družin.

Če bi denar za dokapitalizacijo bank namenili na primer za nove tehnologije, bi lahko država vsakemu Slovencu priskrbela najdražjo tablico iPad, pa kljub temu ne bi porabila vsega denarja.

Ne spreglejte