Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2012,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Severna Koreja Nemčija

Četrtek, 19. 1. 2012, 10.19

8 let

Za preminulim Kim Jong Ilom žaluje tudi narava v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za preminulim severnokorejskim "ljubljenim vodjo" Kim Jong Ilom ni žalovala le Severna Koreja.

Po Kimovi smrti sta se namreč v Nemčiji zgodila dva čudeža, s katerima je narava očitno pokazala, da tudi ona objokuje njegovo smrt, so sporočili s severnokorejskega veleposlaništva v Nemčiji.

Ne glede na mrzlo vreme je ves čas cvetela roža 20. decembra lani, dan po objavi novice o Kimovi smrti, je severnokorejsko veleposlaništvo v Nemčiji obiskala sinica, ki je eno uro preždela pred vhodom v stavbo in s kljunom trkala po šipi. Prav tako je v času žalovanja za Kimom ne glede na mrzlo vreme ves čas cvetela roža.

"Za severnokorejskim voditeljem je žalovala tudi narava" Pojava po mnenju severnokorejskega veleposlaništva zgovorno pričata o tem, da je za severnokorejskim voditeljem žalovala tudi narava. "Zdi se, kot da bi po novici o smrti izjemno velikega moža ptič obiskal žalno središče, da bi izrazil sožalje, nato pa po molitvi odletel," je obisk sinice opisala severnokorejska tiskovna agencija KCNA, ki tudi cvetenje rože v mrzlih zimskih dneh označuje kot "izraz žalovanja" za Kimom.

Kimova smrt naj bi prizadela severnokorejske sove, žerjava in goloba Severna Koreja je sicer od Kimove smrti po poročanju lokalnih medijev doživela več "nadnaravnih pojavov", s katerimi naj bi narava izkazovala spoštovanje "ljubljenemu vodji" in žalovala za njim. Kimova smrt naj bi posebej prizadela severnokorejske sove, žerjava in goloba, ki naj bi z enega od Kimovih kipov s krili brisal sneg.

Prav tako je po Kimovi smrti začel pokati led v okolici Kimovega uradnega rojstnega kraja, gore Paekdu, nad vrhom gore Jong Il pa so po njegovi smrti zabeležili nenavaden sij.

Kult osebnosti Severnokorejski propagandni stroj je okoli dinastije Kim, ki državi vlada od leta 1948, ustvaril kult osebnosti, v okviru katerega se članom dinastije občasno pripisujejo nadnaravne moči. Kim Jong Ila, ki je Severni Koreji vladal od smrti njegovega očeta Kim Il Sunga, je nasledil njegov najmlajši sin Kim Jong Un.

Ne spreglejte