Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2012,
11.40

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kitajska ladja apokalipsa

Četrtek, 29. 11. 2012, 11.40

4 leta, 1 mesec

Vse prihranke zapravil za barko, ki ga bo rešila pred apokalipso

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vse več je ljudi, ki verjamejo, da se bliža konec sveta. Eden takšnih je tudi Lu Zhengai, ki si je zgradil barko, ki ga bo rešila pred apokalipso.

Lu Zhengai je eden tistih, ki verjamejo napovedim Majev, da bo 21. 12. konec sveta, zato je vse svoje prihranke, približno 200 tisoč evrov, porabil za izgradnjo barke, ki rahlo spominja na Noetovo barko. Lu je namreč prepričan, da bo ravno ta barka rešila njega in njegovo družino, ko bodo poplave uničile njegovo hišo. Barko, ki je dolga skoraj 20 metrov, je oblikoval sam, ko bo popolnoma izgrajena, pa bo tehtala približno 80 ton.

Morje več tisoč kilometrov stran Lu sicer živi v avtonomni kitajski regiji Xinjiang Uyghur, ki je kar nekaj tisoč kilometrov oddaljena od morja, zato je malo verjetno, da bi lahko morje tako narastlo, da bi poplavljalo. Kljub temu pa je Lu začel graditi barko, ki ga bo rešila mogočnih poplav, ki jih majevski koledar za 21. 12. napoveduje kot konec sveta. "Bojim se, da bodo poplave uničile moj dom, zato sem porabil vse življenjske prihranke in jih investiral v gradnjo barke. Ko bo prišel čas, lahko vsi na njej poiščejo zatočišče," je Lujeve besede povzela spletna stran Russia Today.

Francoska gora med najbolj obleganimi Lu pa ni edini, ki je zgradil barko, podobno Noetovi, njegov sonarodnjak je dve leti gradil barko, ki je veliko močnejša in odpornejša proti cunamijem in ogromnim oceanskim poplavam. Tudi v Franciji verjamejo, da se bliža konec sveta, nekateri so prepričani, da so gladina vode dviga, zaradi česar je gora Pic de Bugarach skoraj že poplavljena. Prepričani so celo, da ko bo ob apokalipsi poplavljen vrh gore, bo iz nje prišla vesoljska ladja, Nezemljani pa bodo rešili Zemljane. Francoska policija sicer že skrbno nadzoruje dostop do gore, ki je postal središče pozornosti tistih, ki verjamejo v napoved Majev.

Strokovnjaki niso prepričani, da bo konec sveta V zadnjem času je vse več privržencev majevske napovedi, ki predvideva, da bo konec sveta 21. decembra, z njo pa se ne strinjajo številni znanstveniki in raziskovalci, ki vztrajno trdijo, da 21. decembra ne bo konec sveta. Strokovnjaki za majevski koledar so povedali, da so sicer Maji napovedali dogodke za prihodnost, vendar pa niso napovedali nikakršne apokalipse za letošnje leto. Znanstveniki so namreč pojasnili, da so Maje zanimali tudi dogodki po letu 2012.

Ne spreglejte