Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
22. 1. 2013,
16.33

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ženske ženske politika mediji HDZ

Torek, 22. 1. 2013, 16.33

8 let, 2 meseca

Visoke pete niso za ženske v politiki

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tako je prejšnji konec tedna udeležencem klavzure največje hrvaške opozicijske stranke HDZ povedal medijski trener, ki je predaval na povabilo predsednika stranke Tomislava Karamarka.

.

"Ženske, če se nameravate ukvarjati s politiko, ne smete nositi visokih pet," je licencirani medijski trener Vinko Vukadin svetoval članicam stranke HDZ, ki so skupaj s svojimi moškimi kolegi prejšnji konec tedna sodelovale na klavzuri stranke v Opatiji. Vukadin je predaval na povabilo predsednika stranke Tomislava Karamarka. Politika ni lepotno tekmovanje Vukadin svoje misli utemeljuje s tem, da mora biti v ospredju govorec, ne pa njegova oprava. "Visoke pete ali nakit pritegnejo drugačne vrste pozornost in s tem govorec, ki bi moral biti zvezda, škoduje sam sebi," je prepričan Vukadin. "Saj ne gre za manekensko pisto ali izbor za mis in mistra," je še dodal. Izkoriščeni naj se umaknejo sami To pa ni edini nasvet, ki so ga HDZ-jevci lahko slišali od Vukadina. Politik se ne sme sramovati svojega narečja, temveč ga mora uporabljati v javnem govoru, stari politiki, ki jih ima stranka za izkoriščene in škodljive, pa bi se morali umakniti sami, je še povedal Vukadin, ki še meni, da bodo politika, ki hvali svoje politične sovražnike, ljudje doživljali pozitivno.

Kar nekaj nasvetov je pred vsemi zbranimi Vukadin namenil tudi predsedniku stranke Karamarku: izboljša naj nejasno izgovarjavo, držo in način gledanja v kamero. Dalić: "Ko bo topleje, bom kupila še več visokih pet" Vidna članica stranke Martina Dalić je najbrž le ena, ki priporočil o "štiklah" (visokih petah) ni sprejela z naklonjenostjo. "Demokracija je vprašanje svobode izbire, nekatere od nas so izbrale visoke pete, pa če je to komu všeč ali ne," je zapisala na svojem profilu na Facebooku.

Svoje mnenje je dosledno zagovarjala tudi danes – in to v visokih petah. In vsem, ki se ukvarjajo z visokimi petami kot nacionalno pomembno temo, na omenjenem profilu napovedala, da bo takoj, ko bo topleje, kupila še več visokih pet. Pripela je tudi fotografije tistih, ki so ji najbolj všeč.

Neopaženo ni ostalo njeno današnje snidenje s strankarskim kolegom Ivom Jelušićem, ta je komentiral njene petke. Prejel je odločen odgovor: "Da, jutri bom še višje."

Ne spreglejte