SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Londonu prepovedali oglase za zdravljenje homoseksualnosti

2

termometer

Britanska krščanska skupina je želela s pomočjo londonskih dvonadstropnih avtobusov promovirati bizarno oglaševalsko sporočilo - homoseksualci naj se pustijo pozdraviti.

Za londonskega župana Borisa Johnsona so bili takšni oglasi preveč netolerantni, zato jih ni dovolil.

Za kampanjo stoji strogo konservativna krščanska skupina Londonska družba za lokalni promet je ustavila oglaševalsko kampanjo, pri kateri bi na dvonadstropnih avtobusih oglaševali zdravljenje homoseksualnosti. Avtobusi s temi oglasi bi vozili na petih mestnih linijah.

Za kampanjo stoji strogo konservativna krščanska skupina Core Issues Trust, ki se zavzema za to, da bi homoseksualci spremenili svojo spolno usmerjenost.

London je nestrpen samo do nestrpnosti Londonski župan Boris Johnson, ki se bo 3. maja ponovno potegoval za županski stolček, je kampanjo preprečil. "London je eno izmed najbolj tolerantnih mest na svetu in je nestrpno samo do nestrpnosti. Ni dopustno namigovanje, da je homoseksualnost bolezen, ki jo je treba pozdraviti," je dejal Johnson. Konservativni politik je dodal, da ne bo dovolil, da se takšne neresnice z avtobusi razširjajo po Londonu.

Člani skupnosti spoštujejo tudi homoseksualce, ki svoje usmerjenosti ne želijo spremeniti Krščanska skupina Core Issues Trust je prepoved že kritizirala. "Nisem si mislil, da bo prišlo do cenzure," je dejal predstavnik skupine Mike Davidson. Na spletni strani skupine so člani zapisali, da spoštujejo tudi homoseksualce, ki svoje istospolne usmerjenosti ne želijo spremeniti.

Oglaševalsko kampanjo pa je pred prepovedjo župana že odobrila britanska oglaševalska inšpekcija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin