SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razkošen kitajski hotel v nekdanjem kamnolomu (VIDEO)

2

termometer

Kitajska bo najpozneje do leta 2015 dobila enega prestižnejših hotelov, ki bo tako spektakularen, da bo imel še svoj slap.

Hotel Songjiang Shimao bo izgrajen v zapuščenem kamnolomu, razgled pa se bo razprostiral na čudovito jezero. Glavna atrakcija bo zagotovo stometrski slap, ki se bo začel na strehi hotela in padal v atrij v pritličju, hotelski gostje pa ga bodo lahko občudovali iz svojih sob. Hotel bo imel 19 nadstropij, dva od teh pa bosta sto metrov pod vodo, kjer bo poleg sob tudi podvodna restavracija, piše Teleraph.

Gostje se bodo lahko ukvarjali z ekstremnimi športi Poleg bazena in drugih stvari, ki se jih pričakuje od hotela s petimi zvezdicami, bo ponujal tudi veliko priložnosti za ekstremne športe. Stene zapuščenega kamnoloma bodo primerne za plezanje, za zasvojence z adrenalinom pa bodo ponujali tudi bungee jumping. Na jezeru bo organizirana tudi vrsta vodnih športov.

400-milijonska investicija Hotel se nahaja v okrožju Songjiang, od Šanghaja pa je oddaljen približno 50 kilometrov. Za gradnjo hotela Songjiang Shimao, ki bo stala približno 400 milijonov evrov, se je odločilo podjetje InterContinental, ki mu pomaga britansko podjetje Atkins. Zadnje bo poskrbelo za to, da bo zgradba in okolica čim bolj ekološka, pri čemer bodo pazili na to, da bo hotel izkoriščal geotermalno vročino kamnoloma, kar mu bo pomagalo pri generiranju elektrike in ogrevanja.

Hotel naj bi odprli leta 2015, če bo gradnja uspešna, že v začetku leta, gostje pa bodo morali za noč v tem razkošnem hotelu odšteti 235 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin