SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred 25. leti so Škocjanske jame vpisali na seznam Unesca

3

termometer

 | Foto:
V Parku Škocjanske jame bodo obeležili 25. obletnico vpisa Škocjanskih jam na seznam svetovne dediščine Unesco in 15. obletnico ustanovitve parka.

Na slovesnosti bo ob odprtju bo spregovoril direktor direktorata za turizem in internacionalizacijo na ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar.

Četrt stoletja vpisa na Unescov seznam pa bodo obeležili s slovesnostjo ob 18. uri v osnovni šoli dr. Bogomirja Magajne v Divači. Slavnostni govornik na prireditvi bo evropski komisar za okolje Janez Potočnik, spregovorila pa bosta tudi vodja oddelka za Evropo in Severno Ameriko v Centru za svetovno dediščino v Parizu Petya Totcharova in minister za okolje in prostor, ki opravlja tekoče posle Roko Žarnić.

Edinstven naravni pojav Škocjanske jame so edinstven naravni pojav, delo reke Reke. Izjemna prostornina podzemnega kanjona je tisto, kar loči Škocjanske jame od drugih jam in jih uvršča ob bok nekaterim svetovno znanim podzemeljskim znamenitostim na svetu. Zato so jih leta 1986 vpisali na seznam svetovne dediščine pri Unescu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin