Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2009,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 12.40

8 let

Pomurski taborniki in skavti pripravljajo zlet taborniške zveze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zveza tabornikov Pomurja v sodelovanju z Zvezo tabornikov Slovenije (ZTS) in nacionalno skavtsko organizacijo pripravlja letos največjo mladinsko akcijo v Sloveniji.

Pripravlja se zlet (jamboree) Zveze tabornikov Slovenije, ki se bo odvijal med 1. in 12. avgustom na murskosoboškem letališču v Rakičanu. Kot navajajo v Zvezi tabornikov Pomurja, je zlet - letošnjega se bo udeležilo preko 600 mladih tabornikov iz Slovenije in tujine - ena najlepših izkušenj v življenju vsakega tabornika. Gre za velik zbor skavtov, ki se zberejo na državnem ali na mednarodnem taboru.

Trije programski sklopi in trije simboli zleta

Programsko je zlet v Pomurju zasnovan v obliki treh programskih sklopov. Prvi je sestavljen iz vodovih pohodov - ekspedicij. Drugi sklop sestavljajo vnaprej načrtovane aktivnosti oz. "izleti z namenom" v različne konce Pomurja, tretjega pa delavnice in interesne aktivnosti.

Letošnji zletni znak sestavljajo trije simboli - simbol svetovnega skavtstva, ki ga predstavlja skavtska lilija, taborniški simbol ter štorklji, ki sta simbol Pomurja in mladosti. Povezanost skavtske lilije in znaka ZTS predstavlja neločljivo povezanost Zveze tabornikov Slovenije in nacionalne skavtske organizacije s Svetovno organizacijo skavtskega gibanja (WOSM).

"Novo jutro - nov izziv"

Slogan zleta: novo jutro - nov izziv predstavlja vodilo tabornikom, da vsak dan odkrivajo nove izzive. Geslo zleta se navezuje tudi na stoletnico skavtstva in 15-letnico ponovne vključitve taborništva na slovenskem v svetovno skavtsko organizacijo.

Zlet in zletno življenje bodo taborniki obiskovalcem predstavili na dnevu odprtih vrat, ki bo v četrtek, 6. avgusta, med 10. in 17. uro na letališču pri Murski Soboti.

Prvi svetovni skavtski jamboree se je odvijal leta 1920 v Londonu v Veliki Britaniji, kjer je leta 2007 potekal tudi 21. svetovni skavtski jamboree ob stoletnici skavtstva. Prvi slovenski zlet je bil 1953 na Primorskem. Taborništvo skozi organizacijo zletov mladim ponuja možnost za druženje z vrstniki, izmenjavo izkušenj, pridobivanje novih znanj in širjenje obzorij.

Ne spreglejte