SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po 86 letih zakona še vedno srečna skupaj

1

termometer

Par iz britanskega mesta Bradford, ki se je poročil leta 1925, bi lahko postavil nov rekord pri najdlje trajajočem zakonu na svetu.

Karam in Kartari Chand zatrjujeta, da sta po 86 letih zakona še vedno srečna skupaj, svoj zakon pa označujeta za blagoslov.

106-letnik dnevno pokadi eno cigareto Karam in Kartari sta se rodila v Indiji in sta se, v skladu s takratnimi navadami, poročila mlada. Danes sta stara 106 oz. 99 let.

Karam, ki se je v Bradford z družino preselil leta 1965, sicer nima posebne skrivnosti za dolgo življenje v dvoje. "Jejte in pijte, kar želite, a zmerno. Nikoli se nisem odrekal užitkom v življenju," je pojasnil. Razkril je še, da dnevno pokadi eno cigareto, trikrat ali štirikrat na teden pa spije kozarček viskija.

"Vedno smo jedli dobro, polnovredno hrano" Mlajša Kartari, ki bo letos dopolnila 100 let, pa je nekoliko bolj natančna. "Vedno smo jedli dobro, polnovredno hrano, v naši hrani ni ničesar umetnega," je pojasnila.

Morda so med razlogi za dolgo življenje tudi urejeni družinski odnosi. Chandova namreč v skladu z indijsko tradicijo živita skupaj z najmlajšim sinom Satpalom, njegovo ženo in dvema od njunih štirih otrok.

Skrbeti za starše je privilegij "Če imate privilegij, da lahko skrbite za svoje starše, jih morate polno vključiti v družinsko življenje in se nanje nikoli jeziti, ohraniti jih morate srečne in tako se bodo veselili vsakega novega dne," pojasnjuje Satpal.

Uradno sicer ni znano, ali je zakon Karam in Kartari Chand najdalje trajajoči v Veliki Britaniji ali na svetu. Trenutno za najdaljši zakon velja zakon Američanov Herberta in Zelmyre Fischer, ki sta bila poročena več kot 86 let. Herbert je umrl februarja lani v starosti 105 let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin