Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2013,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Letalo pilot dijaki

Sreda, 5. 6. 2013, 19.13

8 let

Pilot ameriškim dijakom ukazal, naj zapustijo letalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pilot ene izmed ameriških letalskih družb je bil naveličan neprimernega vedenja stotih ameriških dijakov, zato jim je ukazal, naj zapustijo njegovo letalo.

Na letalu, ki je letelo iz New Yorka v Atlanto, je bilo približno sto dijakov srednje šole Yeshivah iz Flatbusha v Brooklynu, ki so bili stari 17 in 18 let. Dijaki se niso hoteli usesti in se privezati z varnostnim pasom, poleg tega pa so ves čas uporabljali svoje mobilne telefone, čeprav jih je letalsko osebje večkrat opozorilo, naj jih izklopijo.

Polet je zamujal, ker so morali dijaki zapustiti letalo "Prišlo je tako daleč, da je moral pilot dijakom prek interkoma povedati, da se morajo usesti, saj niso poslušali stevardes," je povedal Brad Hawkins, tiskovni predstavnik letalske družbe Southwest Airlines, in dodal, da jih je kabinsko osebje večkrat prosilo, naj se lepše vedejo. "Nimam nobenih podatkov, da bi stevardese pretiravale," je po poročanju Telegrapha povedal Hawkins.

Polet je zamujal približno 45 minut, saj je pilot dijakom in njihovim spremljevalcem ukazal, naj zapustijo letalo, ki je po tem dogodku ostalo skoraj prazno.

Direktor šole, s katere so prihajali dijaki, je prepričan, da letalsko osebje ni ravnalo pravilno Rabin Seth Linfield, direktor šole Yeshiva, je povedal, da šola še vedno preiskuje dogodek, vendar je ob tem dejal, da predhodna preiskava kaže, da kabinsko osebje ni ravnalo pravilno. Dijake so nato premestili na druge lete, vendar so potrebovali 12 ur, da so prišli v Atlanto, saj so morali potovati z letali, ki so imela več postankov.

Nekateri dijaki so se ob tem zabavali in na družabnih omrežjih objavljali fotografije z njihovega potovanja. Eden od dijakov je na Twitterju zapisal, da je način, kako so ravnali z njimi, pravi škandal.

Ne spreglejte