SiolNET. Novice Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež pozval k enotnosti na podnebnih pogajanjih v Parizu

0

termometer

Papež Frančišek je udeležence mednarodne podnebne konference, ki poteka v Parizu, danes pozval, naj storijo vse, da dosežejo podnebni sporazum, ki bo prinesel oprijemljive rezultate.

"Za dobro celotne hiše, za vse nas in prihodnje generacije so v Parizu potrebni vsi napori za omilitev posledic podnebnih sprememb, prav tako pa napori za boj proti revščini in za človeško dostojanstvo," je papež Frančišek dejal med današnjo molitvijo angelus na Trgu sv. Petra.

Papež je ob tem spomnil na svojo letos objavljeno encikliko o okoljskih vprašanjih, v katerih je posvaril, da segrevanje ozračja uničuje Zemljo. "Kateri svet želimo zapustiti tistim, ki prihajajo za nami, otrokom, ki odraščajo?" je vprašal Frančišek.

Na podnebnem shodu v Belgiji več tisoč ljudi Na podnebnem shodu pa se je v belgijskem obalnem mestu Oostende zbralo okoli 6.000 ljudi, ki so pozivali k odločnim ukrepom za zajezitev izpustov toplogrednih plinov in boj proti podnebnim spremembam. Shod naj bi po prvotnih načrtih priredili v Parizu, kjer poteka mednarodna podnebna konferenca, a so ga zaradi prepovedi množičnih shodov, ki so jo uvedle francoske oblasti po terorističnih napadih v francoski prestolnici sredi novembra, za teden dni preložili in preselili v Oostende. Organizatorji shoda so sicer pozvali k odločnemu in enotnemu odzivu na podnebne spremembe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin