SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež: Internet je "darilo od Boga"

4

termometer

Papež Frančišek je v sporočilu opisal internet kot "darilo od Boga", vernike pa pozval naj pogumno postanejo "državljani digitalnega sveta".

Frančišek je sicer navdušen uporabnik Twitterja, na katerem ima že več kot deset milijonov sledilcev. "Internet ... ponuja brezmejne možnosti za srečanja in solidarnost. Je nekaj resnično dobrega, darilo od Boga," je dejal Frančišek.

"Naj bo naše komuniciranje blažilo za bolečine in dobro vino, ki razveseljuje srce" "Pogumno postanimo državljani digitalnega sveta. Naj bo naše komuniciranje blažilo za bolečine in dobro vino, ki razveseljuje srce," je dodal.

Papež, ki se na Trgu svetega Petra v Vatikanu večkrat sprehodi med množico ljudi, ki si ga pridejo ogledat, je sicer poudaril tudi pomen človeških odnosov in fizičnega dotika. Pri tem je ljudi posvaril, naj jih uporaba pretirana interneta ne pahne v izoliranost od družbe.

"Kot sem pogosto opazil, če je potrebno izbrati med Cerkvijo, ki gre na ulice in Cerkvijo, ki je zatopljena sama vase, imam zagotovo raje prvo," je še dejal Frančišek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin