SiolNET. Novice Novice
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Omejitev ponudbe jajc iz baterijske reje tudi pri trgovcu Tušu

0,16

termometer

umik jajc |  | Foto: STA
Foto: STA

Trgovcem, ki so se odločili, da ne bodo več ponujali jajc iz baterijske reje, se pridružuje tudi Tuš. Do leta 2020 bodo iz svoje trgovske znamke popolnoma izločili jajca iz baterijske reje.

Novico o umiku jajc s trgovskih polic so potrdili v Društvu za zaščito živali Ljubljana, ki je skupaj z zavodom Danes je nov dan, vodilo kampanijo za odpravo jajc iz baterijske reje.

Pri Tušu iniciativo podpirajo

V sporočilu, ki ga je Tuš posredoval pobudnikom, so poudarili, da tovrstno inciativo podpirajo, saj so kot podjetje zavezani k podpori trajnostne pridelave izdelkov, hkrati pa skozi vsa leta delovanja podpirajo tudi slovenske proizvajalce, pridelovalce in dobavitelje, ki skupaj z njimi soustvarjajo Tuševo zgodbo o uspehu. V Tušu zagotavljajo, da je na njihovih trgovskih policah več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla.

Tuš | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

Zbrali več kot 13.500 podpisov

Društvo za zaščito živali Ljubljana in Zavod Danes je nov dan sta s peticijo za odpravo jajc iz baterijske reje s slovenskih trgovskih polic skupaj zbrala več kot 13.500 podpisov, ki so jih predali vsem trgovcem.

Jajc iz baterijske reje tako ni več mogoče dobiti v Hoferju in Lidlu, odpovedali se jim bodo tudi v Sparu, Eurospinu in E.Leclercu. Edina, ki se na poziv peticije nista odzvala, sta Mercator in Jager.

Jagode igle Novice V jagodah našli igle in žebljičke, oblasti za storilce ponudile denarno nagrado

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin