Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
7. 10. 2013,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NASA Twitter

Ponedeljek, 7. 10. 2013, 17.20

8 let

Nasa je ustavljena, nadomeščajo jo tviteraši

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Politične razprtije okoli zveznega proračuna lahko ustavijo ameriško vlado in njene ustanove, ne pa tudi navdušencev nad delom ameriške vesoljske agencije.

Ena od posledic ustavitve delovanja ameriške vlade zaradi nesprejetja proračuna in posledičnega prisilnega neplačanega dopusta za okoli 800 tisoč zveznih uslužbencev je tudi ohromljeno delovanje vesoljske agencije Nasa. Prav na 55. obletnico začetka njenega delovanja so vse zaposlene – izjema so tisti, ki podpirajo astronavte v vesolju – proti njihovi volji poslali na dopust, tako da so že nekaj dni mrtvi tudi vsi Nasini uporabniški računi na družbenem omrežju Twitter.

Vesolje se ni ustavilo Toda navdušenci nad znanostjo in vesoljem še naprej zagotavljajo pretok informacij, ki bi jih sicer verjetno posredovala Nasa. Temu primerno si je ekipa, združena okoli programerja iz ameriškega mesta Salt Lake City, zbrala tudi oznako: #ThingsNASAMightTweet (tisto, kar bi Nasa lahko čivkala), poroča Mashable. Bill Dunford je tudi skrbnik neprofitnega izobraževalnega spletnega mesta o robotih.

Vesolje se zaradi zdrah glede ameriškega proračuna ni ustavilo, prav tako ustavitev delovanja zvezne vlade in njenih ustanov ni prizadela Nasinih pogodbenih izvajalcev, kot je Jet Propulsion Lab, ki med drugim skrbi za raziskovalno misijo vesoljskega vozila Radovednost (Curiosity) na Marsu. Navdušenci nad delom ameriške vesoljske agencije so stopili skupaj z namenom, da zainteresiranim še naprej zagotavljajo dotok svežih novic o teh misijah in vesolju nasploh.

Skrbniki računov na Twitterju, ki bi sicer posredovali tovrstne informacije prek uradnih računov na tem družbenem omrežju, občudujejo to, kako so navdušenci nad vesoljem zapolnili informacijsko vrzel, ki je nastala zaradi neželenega ustavljanja uradnih kanalov na tem družbenem omrežju, še poroča Mashable.

Ne spreglejte