SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Kitajskem se bo v petek 11. 11. poročilo več tisoč parov

2

termometer

Na Kitajskem več tisoč parov načrtuje poroko v petek, 11. 11., saj naj bi datum, sestavljen iz samih enk, prinašal srečo in bil še posebej primeren za slovo od samskega življenja.

Na Kitajskem 11. november že vse od 90. let preteklega stoletja velja za neuraden dan samskih, poleg tega pa je bil vedno priljubljen tudi kot izbira za skok v zakon. Letos naj bi bil ta datum še posebej naklonjen mladoporočencem, saj je sestavljen iz kar šestih enk, Kitajci pa številkam in njihovim kombinacijam pripisujejo veliko pomembnost.

Enkratna priložnost v celem stoletju Na petek, ki predstavlja enkratno priložnost v celem stoletju, se bo samo v Šanghaju poročilo 3000 parov. O podobni maniji poročajo tudi iz drugih mest. Med drugim se bo v osrednjem mestu Wuhan poročilo 400 parov, v mestu Jinan na vzhodu države pa najmanj sto.

Ob tej priložnosti pa na Kitajskem ne bodo pozabili niti na samske, ki šele iščejo svoje izbrance. V Šanghaju bodo tako konec tedna priredili srečanje okoli 10.000 ljudi, ki še niso imeli sreče v ljubezni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin