SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladi bodo do 10. avgusta opazovali nebo nad Slovenijo

1

termometer

Danes se začenja desetdnevni mladinski astronomski raziskovalni tabor MART 2008.

Okrog 50 mladih bo do 10. avgusta opazovalo nebo nad Kopami, kjer se jim bodo na javnem opazovanju lahko pridružili tudi obiskovalci. Na taboru mladi od osnovne šole do študentov Že 15. astronomski tabor organizirata društvo in Astronomsko društvo Orion iz Maribora. Tabora se udeležujejo mladi od osnovne šole do študentov iz Slovenije in okoliških držav.

Naučili se bodo samostojnega dela z astronomsko opremo Kot pojasnjujejo, si na taboru vsak udeleženec izbere raziskovalni projekt v okviru svoje skupine, ki ga do konca tabora odda v obliki pisnega poročila mentorju. Iz društva so sporočili, da je glavni namen tabora, da se udeleženci naučijo samostojnega dela z astronomsko opremo, metod znanstvenega raziskovanja, pisanja poročil raziskovalnega projekta ter združevanja svoje ustvarjalnosti s svojim najljubšim hobijem.

Projekte društvi oblikujeta s pomočjo strokovnjakov, kar zagotavlja visoko kakovost končnih izdelkov. Organizatorji so poudarili, da so na koncu vsi projekti in vtisi s tabora združeni v bilten, ki ga je mogoče dobiti po knjižnicah.

En dan, ko je vreme primerno, društvi namenita tudi obiskovalcem in radovednežem, ko se lahko udeležijo javnega opazovanja. Vse dodatne informacije so objavljene na spletni strani www.uad.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin