Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2015,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Balkan nogomet tekma

Četrtek, 27. 8. 2015, 14.43

8 let

Miro Cerar glavni krivec za poraz proti Balkancem? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na nogometni tekmi ob robu konference o Zahodnem Balkanu je ekipa EU doživela hud poraz proti ekipi bodočih članic EU. Naš premier Miro Cerar se naj ne bi izkazal, a prihajajo tudi drugačna poročila.

Žal naše uredništvo ni imelo možnosti poslati poročevalca na nogometno tekmo na Dunaj, kjer poteka konferenca o Zahodnem Balkanu, ki se je udeležuje več kot 30 državnikov z Zahodnega Balkana, iz članic EU, med njimi Slovenije, in Bruslja.

Kurz zasenčil Cerarja Tako se moramo zanašati na poročila srbskih medijev ter na štiriminutni posnetek tekme med "Evropejci" in "Balkanci" na You Tubu, celovite slike pa si ne moremo ustvariti. Srbski Telegraf je zapisal, da sta ekipo "FC EU" vodila slovenski premier Miro Cerar in avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz, a so opazili, da je bil Avstrijec na igrišču veliko spretnejši.

Naša natančna analiza video-posnetka je to potrdila, tako smo na primer videli, da je Cerar izgubil pomembno žogo pri napadu "modrih". Kurz, ki je videti bolj nogometaš kot zunanji minister, je tako tudi na nogometnem igrišču pokazal, da ima Avstrija na območju Balkana pomembnejšo vlogo.

Avstrijci ogorčeni: Cerar je bil kot pol moštva A na naše poročanje so se odzvali avstrijski bralci, ki so v avstrijskih medijih prebrali povsem drugačno zgodbo: Cerar naj bi bil ključni člen moštva EU, Der Standard je celo poročal, da bi bila ekipa Evropejcev brez zavzete igre slovenskega predsednika vlade pol šibkejša.

"Balkanci" složni kot nikoli Ekipa "FC prihodnje članice EU" je sicer zablestela z zmago 4 proti 2. "Balkanci" so pokazali veliko borbenost in se niso ozirali na politične razlike. Tako je kosovski zunanji minister Hasim Thaci z ramo ob rami igral s srbskimi kolegi, makedonskemu predsedniku vlade Nikoli Gruevskemu, ki je zabil kar dva gola, pa je dal nekaj dragocenih podaj.

Karl Erjavec je spet manjkal Slovenijo je zastopal tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, pogrešali pa smo zunanjega ministra Karla Erjavca, ki mu balkanske zgodbe v zadnjem času očitno ne uspevajo. Le zakaj je izpustil tekmo, medtem ko je recimo srbski zunanji minister Ivica Daćić prevzel celo breme sodniških odločitev? Še več, srbski mediji so poročali, da je njihov minister za rudarstvo in energetiko Aleksandar Antić na terenu pustil srce in si celo poškodoval roko ter dobil mavec.

Ne spreglejte