Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2011,
14.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Michelle Obama prehrana

Četrtek, 21. 7. 2011, 14.00

7 let, 12 mesecev

Michelle Obama v boj proti osiromašeni ponudbi zdrave hrane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Michelle Obama se je povezala z velikimi trgovci, med drugim tudi z največjo trgovinsko mrežo Walmart, da bi skupaj odpravili "osiromašeno ponudbo zdrave hrane".

Izboljšana ponudba zdrave hrane naj bi bila ključnega pomena v njenih prizadevanjih za zmanjšanje debelosti otrok v ZDA. "Ljudi lahko nenehno informiramo in jim svetujemo o zdravem prehranjevanju in telesni aktivnosti, vendar če starši za pripravo zdravega obroka ne morejo kupiti sestavin, ker imajo v bližini na voljo le bencinsko črpalko ali lokalni mini market, so naše besede le prazno govoričenje," je povedala Michelle Obama.

V notranjosti ZDA so trgovine z zdravo hrano redke

V mestih v notranjosti ZDA so trgovine z zdravo prehrano bodisi redke ali zelo drage, prebivalci, mnogi izmed njih revni, pa se prehranjujejo s poceni obroki iz predelane hrane in pijejo sladkane pijače, ki so bogate s kalorijami, vendar imajo nizko hranilno vrednost.

V naslednjih letih več kot 1500 novih trgovin

Več trgovcev, med drugim trgovska mreža Walmart, veriga supermarketov Supervalu in veriga drogerij Walgreen, se je zato odločilo, da bodo v naslednjih petih letih v mestih po državi, kjer je ponudba z zdravo prehrano "osiromašena", odprli več kot 1500 trgovin, kjer bodo ljudje lahko kupili svežo in hranljivo hrano.

Odprava "osiromašene ponudbe hrane" je ena ključnih točk v kampanji, ki jo je lani začela Michelle Obama, in s katero želi znižati debelost med otroki v ZDA, kjer zaradi debelosti trpi eden od petih otrok, medtem ko se s prekomerno težo spopada eden od treh otrok.

Po podatkih Bele hiše bodo nove trgovine z zdravo prehrano koristile kar 23,5 milijona Američanom, od tega 6,5 milijona otrokom, ki živijo na območjih z osiromašeno ponudbo zdrave hrane.

Ne spreglejte