SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mehiški duhovnik blagoslavlja vernike z vodno pištolo (video)

3

termometer

Duhovnik Humberto Alvarez se je domislil nenavadnega načina, kako med mašo zabavati najmlajše vernike - nosi oblačilo z junaki iz stripov in vodno pištolo.

Otroci, ki obiskujejo cerkev v mestu Saltillo na severu Mehike, se lahko med mašo zabavajo, za to pa poskrbi duhovnik Humberto Alvarez, ki ima duhovniško oblačilo okrašeno s slikami risanih junakov, med njimi iz stripov Supermana in Batmana. To pa še ni vse, saj Alvarez za blagoslavljanje uporablja vodno pištolo, s čimer zabava mlade vernike.

Maša je za mlade vernike zabavna Oče Alvarez sicer vernike na takšen način zabava samo takrat, ko vodi mašo za najmlajše. Ugotovil je namreč, da jih na takšen način najbolj pritegne. "Z uporabo takšnih likov otrokom pošljemo jasno sporočilo," je prepričan Alvarez. "V tej skupnosti je veliko otrok, ki so bistvo našega življenja," je še dodal.

Otrokom želi pričarati nasmeh na obraz Alvarez pa je za Reuters še pojasnil, da takšno nekonvencionalno metodo uporablja samo zato, da bi na obraze mladih vernikov privabil nasmeh, saj opaža, da organizirani kriminal in nasilje zaradi drog, ki sta se razplamtela v mestu, vplivata na dobro počutje prebivalcev. Alvarez je duhovnik že 14 let, oblačilo s Supermanom in Batmanom pa nosi le, kadar vodi mašo za najmlajše, sicer pa ima oblečeno običajno duhovniško oblačilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin