Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2016,
21.18

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miro Cerar Ivo Josipović Josipa Lisac Aleksandar Vučić

Torek, 19. 1. 2016, 21.18

4 leta, 2 meseca

Koga poleg Mira Cerarja si je še privoščil hrvaški komik (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Poleg slovenskega premierja je Davor Jurkotić prelisičil tudi srbskega premierja in Josipo Lisac.

Davor Jurkotić je te dni najbolj popularen hrvaški komik v Sloveniji, saj se je hudo pošalil iz slovenskega premierja Mira Cerarja. Toda komik iz Reke je v oddaji U zdrav mozak poklical že mnoge politike in jih spravil v nerodne situacije.

"Napila se bova kot svinje!" Prav v zadnjem času je kot bodoči hrvaški premier Tihomir Orešković poklical hrvaškega politika srbskega porekla Milorada Pupovaca in mu dejal, da bodo na Hrvaškem v kratkem napisi v cirilici. Orešković sicer temu ostro nasprotuje.

Še bolj zabaven je bil klic Željku Kerumu, bivšemu splitskemu županu, bankrotiranemu tajkunu in precej pisani pojavi na hrvaški sceni. Komik je kot Orešković Kerumu dejal, da bo boter njegovega novega hotela, Kerum pa mu je pel hvalnice: "Naj ti dragi Bog in Jezus Kristus in Gospa Sinjska in Devica Marija dajo dovolj moči, da uspeš in daš našemu narodu možnost, da nam gre bolje." Nato sta se domenila, da se bosta "napila kot svinje", Kerum pa mu je obljubil, da mu bo naredil zabavo v vsem Splitu.

"Ivo, napiši novo hrvaško himno"

Komik je kot mandatar pred petimi dnevi poklical tudi bivšega hrvaškega predsednika Iva Josipovića. Pogovor je sicer potekal bolj ali manj običajno, Josipović je Oreškoviću čestital za premiersko mesto in predlagal, da kdaj skupaj popijeta kavo.

Ko pa mu je lažni Orešković v značilni ameriški hrvaščini predlagal, da bi napisal novo hrvaško himno, je Josipović dojel, da gre za šalo. Pozneje je na svoji strani na Facebooku zapisal, da je bil to "skriti telefon".

"Aleksandar, se kopaš v Jadranu?" Tako kot je Davor Jurkotić poklical tudi slovenskega predsednika Boruta Pahorja, je aprila letos poklical tudi srbskega premierja Aleksandra Vučića, in sicer kot tajnik takratnega hrvaškega premierja Zorana Milanovića. Do njega je bil res neizprosen, saj je med drugim po pisarni klical psa Vuka, ga spraševal, ali se kopa v Jadranskem morju in kaj dela Vojislav Šešelj.

Vučić je verjel, da ga res kličejo iz pisarne Milanovića in je predlagal, da hrvaški premier vsaj za dve uri pride v Beograd, da se dogovorita "določene zadeve".

"Josipa, hočem, da poješ Dinamu" Med zadnjimi potegavščinami reškega komika pa je bil tudi klic hrvaški glasbeni legendi Josipi Lisac, in sicer se je predstavil kot inkriminirani predsednik nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić . Lažni Mamić je pevko snubil, da bi v čast kluba zapela pesem, ki jo je spesnil sam.

Glasbenica je bila odločno proti temu, je pa dejala, da je sicer navijačica Dinama in da bi mogoče lahko njeno privrženost omenila v kakšnem intervjuju.

Ne spreglejte