Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2011,
14.47

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

konec sveta

Sobota, 21. 5. 2011, 14.47

4 leta, 6 mesecev

Kljub napovedim o koncu sveta, Zemlja še vedno na svojem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Številni Američani in prebivalci drugih držav so iskali zatočišča, zapuščali delovna mesta ali se spovedovali zaradi napovedi o sodnem dnevu.

Ameriški pridigar Harold Camping je namreč napovedal, da bo povsod po svetu ob 18. uri po lokalnem času konec sveta. A napoved očitno ne drži, saj je marsikje ura že odbila 18, zgodilo pa se ni nič. Konec sveta se naj bi začel z močnim potresom Po napovedih 89-letnega upokojenega gradbenega inženirja, vodje več milijonov dolarjev vredne ustanove, ki temelji na njegovih napovedih o koncu sveta, se bo "prevzetost", kot je poimenoval konec sveta, začela z močnim potresom, ki bo vsako državo prizadel ob 18. uri po lokalnem času. V nebesa naj bi odšlo le okoli 200 milijonov ljudi Po katastrofi bodo, je napovedal Camping, dobri - teh naj bi bilo okoli 200 milijonov - odšli v nebesa, slabši pa bi svoj konec dočakali na Zemlji, kjer naj bi jih pokončali kuga, potresi in druge katastrofe. Ta pekel na Zemlji naj bi trajal do 21. oktobra, ko naj bi Bog enkrat za vselej z ognjeno kroglo uničil planet.

Kljub prepričanju Campinga, ki je sicer že za leto 1994 napačno napovedal konec sveta, pa nevarnosti, da se njegov črn scenarij uresniči, očitno ni. Potres naj bi namreč najprej prizadel Novo Zelandijo, kjer pa je še vedno vse na mestu, čeprav je ura že davno odbila šest popoldne.

V ZDA so ljudje zapuščali službe Največ nemira in strahu je napoved povzročila v ZDA, kjer so ljudje zapuščali službe in pozivali druge, naj se spovejo pred apokalipso. Eden izmed njih je zapustil službo že pred tedni in se z družino podal na pot, da bi opozarjal sodržavljane, naj gredo čim prej k spovedi.

Pripadniki etnije Hmong so se poskrili v gozdove V Avstraliji, ki naj bi bila v skladu s črno napovedjo Campinga tudi ena prvih tarč katastrofe, so kristjani novico o prihajajočem koncu sveta sprejeli s skepticizmom in humorjem, v Vietnamu pa so njegovo napoved vzeli bolj resno. Več tisoč pripadnikov etnije Hmong se je namreč pred nekaj tedni zateklo v provinco Dien Bien, kjer so se poskrili v tamkajšnje gozdove.

Ne spreglejte