Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
8. 7. 2014,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kickstarter crowdfunding Matic Tomšič

Torek, 8. 7. 2014, 10.37

8 let

Kaj dobim, če prispevam nekaj evrov za krompirjevo solato?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še prejšnji teden je bil neznanec, danes pa je spletna zvezda - ameriški šaljivec Zack Danger Brown je na Kickstarterju s krompirjevo solato namreč zbral že več deset tisoč dolarjev.

Zack Danger Brown je pred petimi dnevi na Kickstarterju, spletni platformi za množično zbiranje denarja, začel s precej nenavadnim zbiranjem sredstev. Ciljni znesek, 10 ameriških dolarjev (dobrih 7 evrov), je namreč želel nameniti pripravi krompirjeve solate.

No, izkazalo se je, da so redni obiskovalci Kickstarterja očitno naveličani vsakdanjega podpiranja generičnih projektov. Brownovo nekonvencionalno kampanjo je do zdaj namreč podprlo več kot tri tisoč ljubiteljev izvirnih idej in krompirja, skupaj pa so mu primaknili dobrih 33 tisoč ameriških dolarjev (24 tisoč evrov).

Zabava s krompirjevo solato! Ker je Danger Brown (tako je, njegovo srednje ime je res nevarnost) dosegel v manj kot eni uri, nove pa si mora izmišljevati hitro in sproti, saj denar kar ne neha pritekati.

V zameno za 100 dolarjev je tako obljubil preizkus dveh različnih receptov za krompirjevo solato, za 250 dolarjev uporabo bolj kakovostne majoneze, za 1000 pripravo krompirjeve solate v živo, za 3000 dolarjev pa zabavo s krompirjevo solato, na katero so vabljeni vsi, ki so primaknili vsaj 10 zelencev.

Kaj dobim, če prispevam? Zack obljublja, da bo med pripravo krompirjeve solate na glas izrekel ime vsakega podpornika, ki je kampanji pristavil vsaj dolar. Tisti, ki so prispevali več, bodo med drugim prejeli fotografijo Zacka s krompirjevo solato, pokušino krompirjeve solate, haiku o krompirjevi solati ali celo sveže napisano knjigo z recepti (kajpak za različne vrste krompirjeve solate).

Zbiranja sredstev za krompirjevo solato bo konec 2. avgusta. Glede na strmo rast števila podpornikov pa je Zack Danger Brown že zdaj prepričan, da se bo kampanja končala s šestmestnim dolarskim zneskom.

Ne spreglejte