Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
19.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

koralni greben Dubaj Italija

Sobota, 1. 12. 2012, 19.46

7 let, 12 mesecev

Jadransko morje bo bogatejše za koralni greben

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mestna oblast italijanskega mesta Riccione načrtuje gradnjo umetnega koralnega grebena, ki se bo lahko kosal z otokoma The World in Palm Jumeirah v Dubaju.

Italijanske oblasti so navdušene nad umetnim koralnim grebenom, atolom, v Dubaju, zato že pripravljajo načrte, kako bi zgradili enega takšnega tudi v Jadranskem morju. Koralni greben, katerega gradnja bo znašala približno eno milijardo evrov, se bo nahajal blizu obale mesta Riccione, ki sicer leži blizu Riminija in San Marina, piše Telegraph.

Na njem bodo hoteli, vile in nakupovalna središča Načrtovalci bodo zgradili atol, ki bo v premer meril približno en kilometer, in bo postal dom številnih hotelov, vil, nakupovalnih središč in parkov. Hkrati pa bo na njem tudi pristanišče, ki bo povezovalo Benetke s Črno Goro, Grčijo in Hrvaško. Na umetnem grebenu bo lahko živelo do tri tisoč ljudi.

Čeprav se ekipa načrtovalcev, ki jih sestavlja mestna oblast Riccioneja in direktor raziskovalnega centra univerze v Ferrari Luca Emanueli, zgledujejo po otokih The World in Palm Jumeirah, ki se nahajajo blizu dubajske obale, pri tem pa poudarjajo, da ne želijo pritegniti milijarderjev in zvezdnikov, temveč navadne turiste.

Za projekt se zanimajo v Veliki Britaniji, Savdski Aarabiji in na Nizozemskem "Koralni greben ne bo oaza za pomembnejše osebnosti. Naš namen je pritegniti tudi navadne turiste," je za italijanski časopis Corriere della Sera povedal Cristian Amatori, član mestnega sveta. Ta je še razkril, da bodo v bližnji prihodnosti izvedli okoljevarstveno oceno, o projektu pa bodo razglabljali še na konferenci v Ferrari, ki bo februarja prihodnje leto.

Mestna oblast v Riccioneju pa je še razkrila, da se za financiranje projekta zanimajo tako v Savdski Arabiji kot v Veliki Britaniji in na Nizozemskem.

Ne spreglejte