Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
10.56

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

papež stave

Petek, 8. 3. 2013, 10.56

5 let, 1 mesec

In novi papež bo ... Silvio Berlusconi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Angliji te dni lahko stavite, da bo nov papež postal kontroverzni nogometaš Milana Mario Balotelli. Če bi se to res zgodilo, bi za en vložen evro v stavnici StanJames dobili 5.000 evrov.

Angleži so nori na stave. Stavijo na vse mogoče. Tudi na to, kdo bo novi papež. Na stavnicah sta sicer največja favorita ganski kardinal Peter Turkson in italijanski nadškof Angelo Scola, ki imata v stavnici Paddy Power koeficient 2,75, toda Otočani na stave vedno dodajo nekaj "eksotičnih" imen. Seveda je verjetnost, da bi bili izbrani, manjša, kot če bi na Zemlji pristali vesoljci.

Največja favorita na stavnicah Turkson in Scola Največ možnosti dajejo stavnice Gancu Turksonu in Italijanu Scoli, možnosti drugih pa so manjše. S povprečnim koeficientom 6 jima sledi italijanski kardinal Tarcisio Bertone, s koeficientom 9 kanadski kardinal Marc Quellet, s koeficientom 20 pa madžarski kardinal Peter Erdo.

Seveda se koeficienti spreminjajo od stavnice do stavnice. Da bo izvoljen Angelo Scola, so najbolj prepričani v stavnici Sky Bet in Bwin, saj je koeficient samo 2, pri Betu 365 je koeficient 2,5, najmanj možnosti pa Scoli pripisujejo pri BetFredu (koeficient 3).

Petru Turksonu največ možnosti pripisujejo pri Coralu (koeficient 2,25), malo manj pri Sky Betu (koeficient 2,5), najmanj pa pri Bwinu, kjer ima koeficient 3,84.

Papežinja je lahko tudi Madonna Seveda so angleške stavnice dodale nekaj "eksotičnih" imen, temu primerni pa so tudi koeficienti. Tako se je med možnimi novimi papeži oziroma papežinjami znašla tudi kraljica popa Madonna, ki ima koeficient 2.000, vendar ima manj možnosti kot na primer karizmatični nogometni trener Jose Mourihno, Pevec Bono in humanitarec Bob Geldof, katerim stavnice pripisujejo možnost izvolitve ena proti 1.000.

Toda Madonna kotira višje kot recimo nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi (koeficient 2.500), Mario Balotelli (koeficient 5.000), nekdanji predsednik vlade Tony Blair (koeficient 5.000) ali zaradi dopinga ujet kolesar Lance Armstrong (koeficient 10.000).

Ne spreglejte