Čebele v Sloveniji so ogrožene, a čebelarje rešuje domiselnost (video)

Kriza čebelarstva se nadaljuje. Po lanski katastrofalni sezoni, ko smo pridelali le četrtino običajne letine medu, zdaj pretresa novica, da so čebelarji pozimi izgubili do 30 odstotkov čebel.
Čebele v Sloveniji so ogrožene, a čebelarje rešuje domiselnost (video)
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Messenger
  • Messenger

To je velik alarm, se strinjajo čebelarji. Vemo namreč, da brez čebel ni življenja, ni hrane. Kakšna bo letošnja letina, je za zdaj težko napovedati. Zdaj vse napore vlagajo v to, da čebelarstvo ostane tradicionalna kmetijska dejavnost, ki narekuje tudi tempo našega gospodarstva. Kakovost slovenskega medu je vrhunska, po številu čebelarjev se uvrščamo v svetovni vrh. Naši čebelarji na tuje trge izvažajo tudi matice zaščitene kranjske čebele.

Slovenija je prva in edina na svetu, kjer razvijamo tudi čebelarski turizem. Zavedanje, da se vse več ljudi obrača nazaj k naravi, so slovenski čebelarji izkoristili za razvoj apiterapije. Ta kot del zdravilstva združuje skrb za zdravje s pomočjo čebeljih izdelkov – medu, matičnega mlečka, propolisa, cvetnega prahu in čebeljega strupa. Tako se lahko s težavami s senenim nahodom, bronhitisom, astmo, pljučnico in stresnimi obolenji spopademo kar v čebelnjaku.

[video: 5280 / ]

[video: 5281 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano