Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
14.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 14.55

6 let, 6 mesecev

Čas za prijave za mednarodne štipendije programa Za ženske v znanosti se izteka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kandidatke za mednarodne štipendije podjetja L'Oreal in organizacije Unesco For Women in Science - Za ženske v znanosti 2013 imajo za oddajo prijave čas še do petka, 15. junija 2012.

Unesco in L'Oreal z novim razpisom za mednarodne štipendije nadaljujeta spodbujanje mednarodnega znanstvenega sodelovanja in udejstvovanja žensk v znanosti.

Petnajst štipendij v vrednosti 40.000 ameriških dolarjev Petnajst štipendij v vrednosti 40.000 ameriških dolarjev bodo v letu 2013 podelili mladim znanstvenicam na doktorskem ali podoktorskem študiju za raziskovalno delo na področju znanosti o življenju, vključno z biologijo, biokemijo, biotehnologijo, agrikulturo, medicino, farmacijo in fiziologijo.

Kandidatke za mednarodne štipendije ne smejo biti starejše od 35 let oziroma morajo biti rojene po 1. januarju 1978. Rok za oddajo vlog za mednarodne štipendije je 15. junij 2012.

Prednost bodo imele raziskave, ki niso s področja kozmetike Kandidatke bodo svoje raziskovalno delo opravljale v tujini, raziskovalni projekti, ki jih prijavljajo, pa ne smejo vključevati testiranj na živalih. Prednost bodo imele raziskave, ki niso s področja kozmetike.

Več informacij o programu ter razpisnih pogojih in potrebni dokumentaciji za mednarodne štipendije lahko najdete na www.unesco.org.

Do zdaj štipendijo prejeli že dve slovenski raziskovalki Do zdaj sta sicer mednarodno štipendijo Unesco-L'Oreal Za ženske v znanosti prejeli že dve slovenski raziskovalki. Leta 2008 jo je kot prva Slovenka prejela biologinja doc. dr. Maja Zagmajster, leta 2012 pa biokemičarka z doktoratom iz organske kemije dr. Vita Majce.

O programu Program Unesco-L'Oreal For Women in Science nagrajuje znanstveno odličnost in opozarja na pomen žensk v znanosti že od svoje ustanovitve leta 1998.

Poleg mednarodnih štipendij in posebne mednarodne štipendije program zajema tudi mednarodne nagrade svetovno uveljavljenim znanstvenicam, ki jih Unesco in L'Oreal vsako leto slovesno podelita v sklopu tedna For Women in Science, ki poteka v Parizu.

Program zajema tudi regionalne in nacionalne štipendije, ki so v Sloveniji prisotne od leta 2006. Te partnerji slovenskega programa Za ženske v znanosti – Slovenska nacionalna komisija za Unesco, Slovenska znanstvena fundacija in L'Oreal Slovenija – podeljujejo vsako leto na začetku februarja, do zdaj pa so z njimi nagradili že 16 obetavnih mladih slovenskih raziskovalk.

Ne spreglejte