Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
21.40

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Brazilija zdravnica goljufija

Sreda, 13. 3. 2013, 21.40

3 leta, 5 mesecev

Brazilska zdravnica z umetnimi prsti prelisičila napravo, ki beleži prisotnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Brazilska policija v mestu Ferraz de Vasconcelos je odkrila prvovrstno goljufijo, nekateri zdravniki so prejemali plačo, na delo pa niso hodili.

Brazilska zdravnica Thauane Nunes Ferreira je uporabljala prste iz silikona, na katerih so bili prstni odtisi njenih stanovskih kolegov, s čimer je prelisičila biometrično napravo, ta prek prstnih odtisov beleži prisotnost osebja v bolnišnici v mestu Ferraz de Vasconcelos.

V goljufiji sodelovalo več kot 30 ljudi Policija je sporočila, da je v goljufiji sodelovalo 11 zdravnikov in 20 medicinskih sester, 29-letno zdravnico so aretirali po anonimni prijavi, pri tem pa zasegli šest silikonskih prstov, s katerimi je v sistem prijavila šest svojih kolegov, medtem pa njih sploh ni bilo na delo. Župan mesta Acir Fillo je po poročanju Telegrapha dejal, da je policijska preiskava razkrila, da je približno 300 civilnih delavcev takšnih, ki dobivajo redno mesečno plačo, vendar ne opravljajo svojega dela.

Nekateri namigujejo, da je policija zadnje dva tedna skrbno nadzorovala dogajanje v bolnišnici, da bi zbrala dovolj dokazov, preden bi osumljence tudi aretirala. Po aretaciji je Ferreirova priznala, da je ponaredila javne dokumente, vendar pa je o goljufiji s silikonskimi prsti povedala le to, da je morala goljufati biometrično napravo, če je želela obdržati svojo zaposlitev. Trdila je, da je goljufijo zasnoval koordinator bolnišnice Jorge Cury. Ta je sicer za neko spletno stran izjavil, da ni vedel za nikakršne nepravilnosti, ki naj bi se dogajale, in je bil nad novico presenečen.

Preiskava še traja "Sekretar za zdravstvo me je poklical in zdaj odhajam na policijsko postajo. To je absurdno! V tej službi sem že 25 let in nisem vedel, da bi se dogajalo kaj takega," je za spletno stran G1 povedal Cury. Za zdaj še ni znano, kako so bili silikonski prsti izdelani in ali so za potrditev prisotnosti potrebovali resnične prstne odtise.

Ne spreglejte