Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
1. 4. 2014,
15.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2014, 15.55

7 let, 12 mesecev

10 novic, ki se berejo kot prvoaprilska šala, a so resnične

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
PrvSpoštovani bralci, tudi v uredništvu Planet Siol.net smo se ob prvem aprilu malo pošalili in smo vas z nekaterimi novicami potegnili za nos. Preverite, katere novice so potegavščina.

Obstajajo pa tudi take novice, za katere je težko verjeti, da so resnične in niso prvoaprilske šale. Britanski BBC jih je zbral deset.

Selitev restavracije Heston Blumenthal restavracijo Fat Duck (Debela raca) za pol leta seli v Melbourne v Avstraliji. Restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami v Brayu v okrožju Berkshire na Otoku bodo konec decembra letos zaprli zaradi prenove, celotno osebje skupaj z nekaj pohištva pa bodo poslali v Avstralijo, kjer bo restavracijo od februarja prihodnje leto gostil hotel Crown Towers.

Okraševanje pasjih iztrebkov Prebivalka mesteca Peterhead v Aberdeenshiru pasje iztrebke na pločnikih okrašuje z jagodami in smetano. Theresa Ritchie želi s tem osramotiti lastnike štirinožcev, ki ne pobirajo njihovih iztrebkov. Pri svoji nenavadni strategiji uporablja tudi Nutello in glazuro za torte.

Drag osvežinik zraka Ambiciozni prodajalec je hotel na internetu prodati osvežinik zraka za avtomobile, ki ga bodo nehali proizvajati. Osvežilec Jelly Belly 3D Juicy je v redni prodaji stal 3,49 funta (4,2 evra), na eBayu pa ga je prodajalec ponujal za neverjetnih 450 funtov (540 evrov). Predmet ni več na prodaj, drugi prodajalci pa vztrajajo in skušajo svoje osvežilnike prodati za sto funtov (120 evrov).

"Krvavi" Cameronov avtomobil Pesek iz Sahare je zamazal avtomobil britanskega premierja Davida Camerona. Vetrovi s severa Afrike ob pravih pogojih ponesejo droben pesek na stotine kilometrov daleč. Fenomen, znan tudi kot krvavi dež, pušča za seboj tanko plast rdečega prahu.

Murray postal hotelir Teniški igralec Andy Murray je odprl hotel. Škotski teniški igralec, lanski zmagovalec Wimbledona, je blizu svojega doma v Dunblanu lani kupil večjo hišo in jo spremenil v razkošni hotel s 15 sobami, lastnim jezerom, kapelo in teniškim igriščem.

Sveti gral V Španiji so našli (novega) kandidata za Sveti gral, čašo, iz katere naj bi pil Jezus Kristus. V cerkvi San Isidro v Leonu razstavljeni kelih iz zlata, ahata in oniksa so morali umakniti, saj so ljudje drli tja, da bi si ga ogledali. Dva zgodovinarja sta namreč objavila knjigo, v kateri trdita, da bi bil omenjeni kelih lahko sveti gral.

Nič več Old Trafford? Nogometni štadion Old Trafford kluba Manchester United bi lahko po dogovoru, vrednem pol milijarde funtov (600 milijonov evrov), preimenovali v Nike. Klub trditve nogometnega komentatorja Richarda Keysa zanika kot neumnost.

Podgane, velike kot mačke Po ulicah Birminghama se potepajo podgane, velike kot mačke. V mestu je bilo lani 5.100 rdečih alarmov zaradi teh glodavcev. Prebivalci so poročali o več kot 60 centimetrov veliki podganah, ki naj bi se v stavbe zatekle zaradi slabega vremena.

Dovolj poljubljanja! Tradicionaliste v Bretaniji je zmotilo širjenje navade večkratnega poljubljanja na lice. Prebivalci te regije na severu Francije druge pozdravljajo z le enim poljubom na lice, nekateri pa so začeli prakticirati navado iz drugih delov Francije, kjer se ob srečanju poljubijo na obe lici ali pa celo trikrat. Tradicionalisti so v boju proti večkratnemu poljubljanju na lice sprožili internetno kampanjo Skupina za rehabilitacijo enega poljuba v Brestu.

S plesom do vitke postave Richard Landon je s tradicionalnim britanskim ljudskim plesom hitro izgubil 90 kilogramov. Odvečno težo – tehtal je 179 kilogramov – si je nabral s čezmernim uživanjem pit in alkohola.

Ne spreglejte