Petek,
28. 12. 2007,
8.07

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 8.07

8 let, 6 mesecev

Oglasi na spletni TV bolj priljubljeni od klasičnih TV oglasov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Oglaševanje na televiziji je za večino gledalcev nujno zlo, ki se mu z močjo daljinskega upravljalnika do neke mere lahko uprejo.

Iz slednjega sledi,da o kakšni bajni naklonjenosti oglasom s strani gledalcev težko govorimo. Medtem ko bi predvidevali, da enako velja tudi za spletno televizijo, nedavne raziskave podjetja Simmons kažejo drugače. Uporabniki spletne televizije naj bi bilo tako za 47 odstotkov bolj vpeti (in vpleteni) v oglase kot njihovi klasični televizijski kolegi. Večja vznesenost spletne v primerjavi s tradicionalno televizijo se je skozi raziskavo pokazala tudi pri spremljanju oddaj preko prve, enaka asimetrija pa velja tudi za odnost do spletnih oglasov v primerjavi s tiskanimi.

Povzemajoč rezultate raziskave bi lahko rekli, da je skozi splet učinkoviteje in enostavneje pritegniti končne uporabnike. Vznesenost so raziskovalci merili na podlagi šestih dejavnikov, od tega ali predvajana vsebina navdihne uporabnike, ga navda z zaupanjem, poveča kvaliteto življenja, socialno interakcijo, osebni čas oziroma kako ta vpliva na sprejemanje samih oglasov.