Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2008,
15.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 1. 2008, 15.23

8 let, 5 mesecev

N-Gage zamuja s prihodom na police

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Finska Nokia je znova prestavila prihod igralne naprave N-Gage na prodajne police. Vzrok pripisujejo zamudam pri testiranju programske opreme.

Zamuda pri lansiranju N-Gage je zadnji udarec spletnim ambicijam vodilnega proizvajalca mobilnih telefonov.

Igričarska storitev je namreč skupaj s spletno glasbeno trgovino in iskalno-zemljevidnimi storitvami temelj Nokijinega prodora na področje mobilnih spletnih storitev, ki jih že tržijo pod blagovno znamko "Ovi".

Zamuda tudi na glasbenem področju Nokia je v prihodnje leto prestavila tudi širitev svoje spletne glasbene trgovine. Prav tako glasbena založba Warner Music Group ne dovoljuje prodaje svojih vsebin v Nokijini edini trgovini v Veliki Britaniji. Istočasno pa so za Ovi podpisali pogodbe z Vodafone, Telefonico in Telecom Italia.

Nokia je igričarsko storitev naznanila avgusta, ko so zatrdili, da bo globalno dostopna že novembra, vendar so lansiranje minuli mesec prestavili na december. Sedaj obljubljajo, da bodo storitev dali na voljo v začetku prihodnjega leta. "Pojavil se je še en problem, katerega moramo rešiti," je dejal po poročanju Reutersa dejal predstavnik Nokie.

Nokia med mobilneži vodilna na vsebinskem področju Nokia je prvi proizvajalec mobilnih aparatov, ki se je lotil poslovanja z vsebinami. Poslovanje bodo podpirale spletne storitve, kot je glasbena trgovina, spletna stran za razpečevanje vsebin Mosh, od koder je že na milijone uporabnikov preneslo glasbene ali video datoteke, programsko opremo in različne dokumente.

Ne spreglejte