Petek,
28. 12. 2007,
7.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 7.41

8 let, 5 mesecev

Apple v novem letu s spletno videoteko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Applova dominacija na spletni prodaji glasbe in ostalih multimedijskih vsebin očitno ni dovolj, saj je to podjetje te dni sklenilo pogodbo s filmskim studijem 20th Century Fox.

Skozi sodelovanje ima Apple namreč namen ponuditi filmske uspešnice omenjenega studija v svojevrstni spletni videoteki. Uporabniki bodo tako lahko preko sistema iTunes najeli izbran film za določeno obdobje. Vse skupaj bo uradno najavljeno na glavnem Applovem dogodku leta MacWorld, ki bo tokrat 14. januarja.

Po neuradnih podatkih se pri Applu dogovarjajo za vsebino tudi za drugimi večjimi studiji, kot so npr. Sony, Paramount in Warner Bros. Med govoricami o novi Applovi videoteki so tudi namigi o cenah - 30-dnevni najem posameznega filma naj bi tako stal 2,99 dolarja. O smelosti tovrstnih projektov pričajo tudi spletni poizkusi drugih studijev - npr. NBC, ki skuša skozi portal Hulu doseči podobno storitev. Slednji je pred časom prekinil sodelovanje z Applom, medtem ko Murdochov News Corp na nek način sedi na dveh stolih - ne enem skozi sodelovanje z NBC, na drugem pa skozi sodelovanje z Applom.