V središču Ljubljane je nasilne smrti umrl igralec Gašper Tič

V obračunu, v katerem je 20-letnik danes do smrti zabodel 44-letnika, je umrl priljubljeni igralec Gašper Tič, je potrdila Simona Belle iz Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL).

Foto: Gregor Pavšič

Ljubljanski policisti so igralca mrtvega našli zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po podatkih policije se je sprl z 20-letnikom. Ta je z ostrim predmetom poškodoval igralca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost, so sporočili s policije.

V MGL se je Tič zaposlil leta 1997. Po sedmih letih je za leto dni hišo zapustil, a se je leta 2005 spet vrnil.

Ukvarjal se je tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko, med drugim je v Šentjakobskem gledališču režiral igri Bog Woodyja Allena in komedijo po motivih del različnih avtorjev Tičja kletka. Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke, še piše spletni medij.

Kaj naj bi se zgodilo?

Po poročanju Dnevnika naj bi se Tič v stanovanju, v katerega se je vselil pred kratkim, zjutraj hudo sprl z 20-letnikom. Ta ga je nato z ostrim premetom poškodoval, igralec pa je zaradi poškodb umrl. Policija je na Trubarjevo prišla okrog 9. ure zjutraj in s trakom zavarovala območje, mrliški avto pa se je odpeljal popoldan.

Gašper Tič Foto: STA

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano