Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2015,
15.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sojenje goljufija

Četrtek, 5. 3. 2015, 15.49

8 let

Šefika za odpravo uroka pokasirala 1.100 evrov, Senada pa krepkih 30 tisočakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z zaslišanjem prič se je nadaljevalo sojenje Šefiki in Senadi Bajrić, ki jima obtožnica očita, da sta ogoljufali Tanjo K. Pod pretvezo, da jo bosta rešili uroka, naj bi ji pobrali 30 tisoč evrov.

Decembra 2011 je k Tanji K. v Linhartovem podhodu za Bežigradom pristopila ženska, ki se ji je predstavila kot Fatima. Povedala ji je, da vidi, da ji v življenju ne gre tako, kot bi si želela, a da lahko to popravi, češ da je za vse kriv urok.

Oškodovanka se takrat ni počutila najbolje, saj jo je pestila bolezen, umrla ji je mati, očeta je zadela kap. Zato je na bližnjem avtomatu dvignila 1.100 evrov in jih izročila Fatimi. Čez nekaj dni je odšla na banko, da bi dvignila še 1.500 evrov, ko jo je ogovorila druga neznanka.

Predstavila se ji je kot Sabina, ponovila mantro o nesreči, ki jo spremlja, nato pa dodala, da naj tisti prvi ženski nikar ne zaupa, češ da ji želi slabo. Tanja se je pustila pregovoriti in je Sabini izročila 1.500 evrov, pozneje pa še kar okoli 30 tisoč evrov svojih prihrankov.

Nič več sostorilstvo Izkazalo se je, da sta Fatima in Sabina pravzaprav Šefika in Senada Bajrič. "Obe ženski že precej dolgo poznam saj že 20 let delam na PP Bežigrad," je pojasnil policist Gregor Jamšek, ki je obdolženki prepoznal na posnetku pred banko. Starejšo, Šefiko, so že pridržali, je dodal, mlajša pa je tudi že bila zaslišana na policiji.

Tožilstvo je sicer spremenilo obtožnico, ki jima po novem očita vsaki posamezno kaznivo dejanje goljufije, ne več kaznivega dejanja v sostorilstvu. Ker gre za milejšo obliko kaznivega dejanja, je zagovornik obdolžene Šefike predlagal, da se sojenje prenese na okrajno sodišče, ki je pristojno za to kaznivo dejanje.

Sodišče je njegov predlog zaradi ekonomičnosti postopka in ker tako predvideva tudi zakon, zavrnilo. Sojenje se bo nadaljevalo 16. marca.

Ne spreglejte