Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2012,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 21. 2. 2012, 8.03

8 let

Sanja mati sinov krik?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Družini Rozman bi rad povedal, da mi je žal. Nobenega maščevanja ne gojim, saj se poznamo. Rad bi le izkoristil to priliko in se opravičil za dejanje, ki sem ga storil v samoobrambi ..."

Tako je včeraj svoj govor sklenil 22-letni Alen Kočan, ki ga tožilstvo preganja zaradi poskusa uboja in ogrožanja varnosti. Dvaindvajsetletnik je v splošnem pretepu med člani družine Kočan in Rozman v trebuh zabodel Anžeta Rozmana, takoj po napadu pa naj bi z nožem zagrozil še njegovemu bratu Dejanu Rozmanu in ga spravil na kolena. Zaradi sodelovanja v pretepu oziroma povzročitve splošne nevarnosti na zatožni klopi sedijo še Alenov brat dvojček Albin, njun oče Dano ter dva člana družine Rozman, Dejan in Vid.

Kri je v sicer mirnem naselju Žale pri Kamniku zavrela 11. junija lani nekaj čez polnoč. Oškodovanec Anže Rozman je včeraj pojasnil, da je že spal, ko ga je po telefonu poklical brat Dejan in mu povedal, da mu med vožnjo proti domu nekdo sledi in "teži" z dolgimi lučmi. Dejan je parkiral približno 30 metrov od doma in pot nadaljeval peš. Ko je domačim povedal, kaj se mu je zgodilo, sta z Anžetom prišla na idejo, da preverita hišo družinskih prijateljev nedaleč stran. Še pred kratkim so namreč iz te hiše, ki jo Rozmanovi čuvajo, tatovi pobrali baker.

Med begom se mu je stemnilo pred očmi V bližini hiše sta brata Rozman opazila avtomobil in pristopila. Po besedah oškodovanca je pogovor najprej potekal v spravljivem tonu, nato pa jih je nenadoma dobil s palico po glavi. "Pogovor se še ni končal, ko so z leve prišli – dva, trije, štirje," je opisoval Anže Rozman, ki se podrobnosti zaradi udarcev ne spomni več, niti kdo ga je zabodel. V spominu ima Anže le brata Dejana, ki ga je eden od Kočanov držal za roko, drugi pa mu je na sence prislonil puško. Ko je stekel proti domu, je začutil, da mu po nogi teče kri, nato pa se mu je stemnilo pred očmi.

Dvojčka Kočan na drugi strani trdita, da nista bila oborožena in da sta "začela" brata Rozman. Albin Kočan je na eni prejšnjih obravnav povedal, da ga je v bližini Kamnika prehitel fiat punto, ki se je pred tem prilepil nanj in povzročil manjši trk. Kot pravi, je za njim zapeljal, da bi si zapisal registrsko številko, vendar je padel v zasedo – brata Rozman naj bi ga pričakala s palicami, koli. Na pomoč je poklical brata Alena, ta pa je spotoma pobral še očeta.

Dijakinjo je od krvavega obračuna strah vožnje z avtomobili Tudi sopotnica v avtomobilu Albina Kočan je včeraj poslušala izpoved dvojčkov. Dijakinjo je krvavi obračun tako presenetil, da jo od takrat muči strah pred vožnjo z avtomobili, obiskuje pa tudi šolskega psihologa. V solzah se je spomnila poka in naboja, ki ji je švignil mimo glave. Kot smo že pisali, je z lovsko puško dvakrat ustrelil Vid Rozman, potem ko se mu je v domači kuhinji krvav zgrudil sin Anže. Prekaljeni lovec pravi, da ni kaj prida razmišljal – prepričan je bil, da imajo Kočanovi za talca njegovega sina Dejana, vendar se je ta kmalu živ in zdrav prikazal izza vogala domače hiše.

Pred sodnike je včeraj stopila tudi mati Rozman, ki je med drugim povedala, da ji je sin Anže v deliriju dejal, da so ga ustrelili, ne zabodli. Pogovor med fanti, ki ga je spremljala od daleč, je najprej potekal mirno, nato pa je nenadoma zaslišala "en grozen krik". "Še danes ga sanjam, ne vem pa, kdo bi to bil," je povedala med drugim. Lov za resnico se nadaljuje marca, pred izrekom sodbe pa mora sodišče zaslišati še dva sodna izvedenca in eno pričo – po prepričanju tožilstva najverodostojnejšo pričo v preiskavi, ki bo morda osvetlila nekatera odprta vprašanja tega nenavadnega družinskega zapleta.

Ne spreglejte