SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Računovodkinja si je denar nakazovala tudi pri delu v kamniški šoli

1

termometer

Računovodkinja iz Grosupljega si je denar nezakonito nakazovala tudi v šolskem centru Rudolfa Maistra v Kamniku.

Računovodkinjo so policisti zaradi protipravne prilastitve okoli 99.000 evrov na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol že kazensko ovadili, sedaj pa so ugotovili, da si je pri delu v kamniški šoli v desetih mesecih na svoj račun nakazala dodatnih 70.000 evrov, je poročal POP TV.

Računovodkinja je pisno priznala obtožbe šole Policija primer še preiskuje, računovodkinja pa si je denar nakazovala pod krinko, da plačuje račune dobaviteljem hrane za otroke. Po besedah ravnatelja šolskega centra Šemsa Mujanoviča so naročili izredno revizijo, ki je potrdila sume, da si računovodkinja neupravičeno nakazuje denar. Kot je povedal, so na šoli že začeli s postopkom odpovedi delovnega razmerja, računovodkinjo pa so poklicali na zagovor. Po pošti jim je odgovorila, da se odpoveduje pravici do zagovora ter da priznava obtožbe šole, so povedali na POP TV.

Računovodkinja naj bi svoje delodajalce goljufala že prej Kazenska ovadba policije se nanaša na njeno delo na osnovni šoli Danile Kumar, kjer je ravnateljica zoper njo podala kazensko ovadbo zaradi suma poslovne goljufije na podlagi izvedbe notranje revizije poslovanja. Ravnateljica je podala ovadbo po uradni dolžnosti in o tem obvestila tako Mestno občino Ljubljana kot ministrstvo za šolstvo in šport. Računovodkinja na tej šoli ni več zaposlena, so pojasnili na MOL.

Po poročanju omenjene televizije naj bi računovodkinja svoje delodajalce goljufala že prej, saj naj bi po nekaterih informacijah pred leti upokojencem pri plačilu zavarovanja zaokroževala zneske na položnicah navzgor in tako dodatno služila. Prav tako naj bi po poročanju televizije pred približno tremi leti v manjšem industrijskem podjetju izginilo več sto tisoč evrov. Po neuradnih informacijah POP TV so lastniki to ugotovili in od nje denar izterjali, zato se je takrat kazni izognila.

Računovodkinjo so tudi poklicali, na vprašanje, ali drži, da si je nezakonito prilastila veliko premoženje, pa je odgovorila, da ni nič kriva, so še povedali na POP TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin