Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 1. 2016,
15.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nesreča nesreča primorska avtocesta primorska avtocesta noad

Sobota, 30. 1. 2016, 15.01

6 let, 7 mesecev

Na primorki trčilo okoli 70 vozil: umrle so 4 osebe (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na primorski avtocesti se je med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani zgodila huda nesreča. Po zadnjih podatkih je trčilo okoli 70 vozil, štiri osebe so izgubile v življenje.

V verižnem trčenju, ki se je zgodilo okoli 14. ure, naj bi bilo udeleženih okoli 70 vozil: najmanj 55 osebnih vozil, sedem tovornjakov in avtobus. Na koprski policiji so nam potrdili, da so štiri osebe v nesreči izgubile življenje, nekateri mediji poročajo, da naj bi umrlo pet oseb. V prometni nesreči je poškodovanih najmanj 29 oseb, ki so jih z reševalnimi vozili prepeljali v izolsko, šempetrsko in ljubljansko bolnišnico.

Reševalci še pregledujejo, ali je v avtomobilih ujeta še kakšna žrtev. Lažje poškodovane so odpeljali v Postojno, hudo poškodovane pa v Ljubljano in Izolo. Avtomobili so sicer z nezmanjšano hitrostjo prileteli drug v drugega, udeleženci pa pravijo, da opozoril o megli ni bilo. Avtomobili ležijo drug čez drugega, številne je vrglo čez ograjo. Na prizorišču je več kot 60 gasilcev iz okoliških društev in več reševalnih ekip.

V ljubljanskem UKC sprejeli devet poškodovanih Vodja Kirurškega urgentnega bloka Kirurške klinike UKC Ljubljana Anže Kristan je za POP TV povedal, da so k njim v oskrbo prepeljali devet poškodovanih. Dve osebi imata hujše poškodbe, en udeleženec nesreče bo potreboval operacijo, pri preostalih gre za manjše poškodbe. Vsi travmatologi, ki so bili v pripravljenosti, so že prišli na delo. Tisti, ki danes niso bili na urniku, pa so se ponudili, da pridejo pomagat, je še povedal Kristan.

Moški z lučko preprečil še večjo tragedijo Zgodile naj bi se sicer štiri prometne nesreče, najprej je prišlo do naleta dveh vozil, nato pa so sledile še druge nesreče. Vzroki trčenja so po vsej verjetnosti megla, prevelika hitrost voznikov in premajhna varnostna razdalja. Še večjo tragedijo pa je po poročanju POP TV preprečil nek moški, ki je stal ob avtocesti in mahal z lučko in tako druge voznike opozoril, naj se ustavijo.

"Ni se videlo niti deset metrov pred avtomobilom" Nekaj minut pred prometno nesrečo se je po tem odseku peljal tudi naš bralec, ki nam je povedal, da je bila na cesti gosta megla, vidljivost pa močno zmanjšana. "Bolj ali manj gosta megla je bila po vsej primorski avtocesti, v nekem trenutku pa se je pojavil odsek, ko se praktično nič ni videlo. Verjetno niti deset metrov pred avtomobilom ne," je ocenil.

Ne spreglejte