Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 3. 2015,
7.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 4. 3. 2015, 7.36

7 let, 12 mesecev

Hišne preiskave končane, Sonja Gole zanika očitke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nacionalni preiskovalni urad je ponoči končal še zadnjo hišno preiskavo, v kateri so iskali dokaze za sum 21-milijonskega oškodovanja družbe ACH.

Preiskovalci so na območjih policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto, Celje in Maribor v torek izvedli osem hišnih preiskav, v katerih so iskali dokaze za utemeljitev suma kaznivega dejanja zlorabe položaja.

Nadaljevanje preiskave s pregledom dokumentacije "Kriminalistična preiskava se bo nadaljevala s pregledom zasežene dokumentacije in analizo podatkov, vse v smeri utemeljevanja suma zlorabe položaja," so sporočili iz NPU.

Po neuradnih informacijah so se sicer kriminalisti osredotočili na prenos Adrie Mobil na družbo Protej. Menedžerji ACH, ki so zbrani v družbi menedžerski družbi Protej, so leta 2013 prenesli Adrio Mobil z ACH na Protej in se odločili za izplačilo dividend, čemur so nasprotovalce banke upnice. S tem naj bi po neuradnih podatkih oškodovali ACH in njene upnike. Upniki ACH so nato zahtevali, da se Adria Mobil vrne na ACH, kar se je pozneje tudi zgodilo.

Goletova je bila v času prenosa lastništva Adrie Mobil na Protej direktorica ACH.

Pri preiskavah je sodelovalo 48 preiskovalcev NPU, pomagalo jim je šest uniformiranih policistov z ljubljanske policijske uprave. Predkazenski postopek usmerja in vodi specializirano državno tožilstvo, za obravnavano kaznivo dejanje zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti pa je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let.

Korektno sodelovanje in nemotena proizvodnja Kot so sporočili iz Adrie Mobil, je preiskava potekala tudi na domu generalne direktorice Sonje Gole, ki je s preiskovalci korektno sodelovala, zato je bilo njeno pridržanje odpravljeno.

Obenem so izpostavili, da preiskava ni ovirala neposrednega proizvodnega procesa, ki je potekal kot običajno.

"Preiskava je potekala korektno. Prepričana sem, da se bo v nadaljevanju pokazalo, da so bile vse poslovne odločitve sprejete v skladu z veljavno zakonodajo ter izključno s ciljem zagotoviti dolgoročno stabilnost poslovanja," pa je pojasnila Goletova.

Ne spreglejte