TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 8. 2008,
12.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 23. 8. 2008, 12.23

6 let, 7 mesecev

Neurja zajela Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Neobetavne vremenske napovedi so se izkazale za pravilne - močne padavine s točo so zajele severni del Slovenije.

Močan dež je zajel območje severno od Ljubljane ter savinjsko in koroško regijo, kot kaže radarska slika padavin, pa se padavine pomikajo proti severovzhodu države.

Streho osnovne šole za silo pokrili s folijo

Neurje s točo, ki je nekaj po 14. uri zajelo Kamnik z okolico, je v Tunjicah odkrilo streho podružnične osnovne šole. Kot je povedal kamniški župan Anton Smolnikar, so gasilci s pomočjo sosedov streho zasilno prekrili s polivinilom, da bi preprečili zamakanje in nadaljnjo škodo.

Strah pred novim valom neurja Smolnikar o drugih, hujših posledicah neurja ni bil obveščen, na terenu pa so bili predstavniki civilne zaščite. Smolnikar je še povedal, da se bojijo novega vala neurja, ki ga za območje Kamnika napovedujejo v večernih urah.

Na vzhodu težave zaradi meteorne vode Močne padavine so popoldne zajele tudi vzhodni del Slovenije. Na regijskih centrih Maribor, Ptuj in Celje so povedali, da so zaradi obilnih padavin težave povzročale predvsem meteorne vode, ki so zalile več objektov. Na terenu so bili gasilci, ki so prebivalcem pomagali pri črpanju vode z objektov.

Zalilo več stanovanjskih in poslovnih objektov O močnejših padavinah so poročali z območja Slovenske Bistrice, kjer je meteorna voda zalila nekaj kleti, kar pa je sicer običajno ob močnejših nalivih. Meteorne vode so zalile več stanovanjskih in poslovnih objektov tudi v občini Slovenske Konjice. Pri črpanju meteornih vod iz zalitih objektov so gasilci pomagali prebivalcem v občinah Dobrna, Vojnik, Žalec, Šentjur in Šmarje pri Jelšah.

Na širšem ptujskem območju je deževje povzročilo težave na objektih, ki so jih po nedavnem neurju zaradi poškodovanih streh prekrili s folijo.

Na Gorenjskem voda zalila kleti, veter podrl drevesa

Na območju Gorenjske je popoldansko neurje največ nevšečnosti povzročilo na območju občin Tržič, Šenčur, Cerklje, Kranj in Radovljica. Nekaj čez 13. uro je meteorna voda zalila gasilski dom tržiškega prostovoljnega gasilskega društva in dom starostnikov Petra Uzarja na Ročevnici. Voda je zalila tudi kleti na območju občin Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, kjer je bila poškodovana tudi streha enega objekta. V Kropi in na Kokrici pri Kranju je veter čez lokalno cesto podrl drevo, med Črnivcem in Brezjam pa se je sprožil manjši plaz.

Na nekaterih območjih osrednje Gorenjske je ob dežju padala tudi toča. O njej poročajo iz Kranja in Cerkelj na Gorenjskem, vendar Regijski center za obveščanje Kranj o kakšnih hujših posledicah ni bil obveščen.

Zaradi neurja so bili občasno zaprti vsi trojanski predori Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je neurje povzročalo zastoje v prometu. Močno je bil oviran promet v okolici Blagovice. Na štajerski avtocesti so bili zaradi neurja in stoječih vozil v smeri Ljubljane občasno zaprti vsi trojanski predori.

Ne spreglejte