TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 8. 2010,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 17. 8. 2010, 15.41

8 let

Na predloga zakona o davku na nepremičnine številne pripombe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ministrstvo za finance je do ponedeljka, ko se je iztekel uradni rok za javno razpravo o osnutku predloga zakona o davku na nepremičnine, prejelo okoli 250 odzivov.

"Vsebine pripomb ne moremo komentirati, saj jih še evidentiramo," so povedali na ministrstvu, kjer pričakujejo, da bi vlada o predlogu zakona lahko odločala že v začetku septembra.

Pripombe pričakujejo tudi v prihodnjih dneh Minister za finance Franc Križanič je ob predstavitvi osnutka predloga zakona sredi julija povedal, da bo javna razprava dejansko trajala še ves čas vladnega in državnozborskega postopka. Tako na ministrstvu pričakujejo, da bodo pripombe na osnutek predloga zakona prihajale tudi v naslednjih dneh.

Največ pripomb s strani občin Kot so izpostavili, so največ pripomb in predlogov prejeli s strani občin, saj so se odzvale skoraj vse. Pripombe je poslala tudi večina vladnih resorjev, različna interesna združenja, pa tudi več deset posameznikov, so dodali in zagotovili, da bodo vse preučili in pri pripravi predloga zakona upoštevali vse smiselne pripombe in predloge.

Davki na nepremičnine kot vir financiranja lokalnih skupnosti Na ministrstvu kljub obsežnim pripombam in dejstvu, da bodo z občinami ponovno proučili izračune in izhodišča za določitev davčnih stopenj, pričakujejo, da bo predlog zakona pripravljen za nadaljnjo obravnavo v začetku septembra, ko naj bi o njem odločala tudi vlada.

Križanič je ob predstavitvi osnutka predloga zakona - ta naj bi prinesel pregleden in dober sistem obdavčenja nepremičnin, ki bo zagotovil zanesljiv vir financiranja lokalnih skupnosti in obenem izrazito olajšal administrativne postopke - napovedal, da sprejem zakona v DZ pričakuje šele decembra.

Ne spreglejte