Kralj tatov (The Thief Lord)

Odlična filmska upodobitev zgodbe o pustolovščinah beneških tatičev, pod katero se je podpisala najbolj priljubljena nemška mladinska pisateljica Cornelia Funke.

1 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

2 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

3 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Režija: Richard Claus Igrajo: Aaron Johnson, Jasper Harris, Carole Boyd, Jim Carter, Rollo Weeks, George MacKay, Caroline Goodall Žanr: Družinska domišljijska pustolovščina Dolžina: 95 minut IMDb: 5,9/10

Zgodba spremlja brata Prosperja in Boja (Jasper Harris in Aaron Johnson) – siroti, za kateri je po materini smrti začela skrbeti kruta teta. Nekega dne dečka pobegneta iz hiše zlobne sorodnice in se odpravita v Benetke. Skrivata se po kanalih in uličicah, kjer se spoprijateljita s skupino mladih pobalinov, ki jih vodi skrivnosten Scipia (Rollo Weeks), znan tudi kot Kralj tatov. Pridaniči imajo oporišče v zapuščeni kinodvorani, preživljajo pa se s krajami bogatim. S svojim početjem pa kmalu pritegnejo pozornost malce vzvišenega, a dobrodušnega zasebnega detektiva Victorja Getza (Jim Carter). Zgodba se zaplete, ko Scipia dobi naročilo za posebej velik tatinski podvig – čudovit vrtiljak iz dolgo pozabljene preteklosti, ki ima posebne magične moči, saj upravlja s časom.

[video: 35449 / ]

Portret avtorice:

Cornelia Funke je napisala 47 knjig, ki so izšle v 43 državah – od slikanic in kratkih zgodb do mladinskih romanov. S 15 milijoni prodanih knjig po vsem svetu Funkejeva sodi med najuspešnejše nemške avtorje vseh časov za otroke in mladino. Večkrat nagrajena pisateljica je po svetu zaslovela, ko so angleško govorečim bralcem predstavili njeno uspešnico Kralj tatov, ki je izšla leta 2003 in je takoj pristala na drugem mestu knjižnih uspešnic New York Timesa. Leta 2005 je izdala Srce iz črnila – nadaljevanje uspešnice Zmajev jezdec, ki je takoj pristala na prvem mestu knjižnih uspešnic New York Timesa, med najbolje prodajanimi knjigami pa je ostala kar 60 tednov. Vse njene največje uspešnice so izšle tudi v slovenskem jeziku, kar po šestih pa so posneli tudi filme.
SiOL TV: Na daljincu izberite kanal 20 – DKino.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano