SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Karavana Očistimo Slovenijo se je ustavila v Velenju

4

termometer

Zainteresiranim nudijo informacije o projektu in jim pomagajo pri spletni prijavi za sodelovanje pri projektu. O akciji bodo spregovorili tudi na okrogli mizi ob 17. uri v prostorih občine.

Organizatorji akcije, društvo Ekologi brez meja, akcijo predstavljajo na stojnici v središču Velenja, na Cankarjevi ulici. Kot je povedal vodja skupine za ozaveščanje o akciji Nara Petrovič, zainteresiranim podajajo tudi informacije o tem, kako ločevati odpadke.

Velenjčani so zelo ozaveščeni Predstavniki organizatorjev so se danes že sestali z županom Mestne občine Velenje Srečkom Mehom, pogovore o okoljskih temah pa bodo nadaljevali na okrogli mizi, ki se ob 17. uri začenja v sejni sobi občine. Sogovorniki bodo govorili tudi o rešitvah, ki se jih za ločevanje odpadkov poslužujejo v regiji. "Velenje ima nekatere zelo dobre rešitve, ki jih želimo prenesti tudi na druge občine. Prav tako so ljudje tukaj zelo ozaveščeni," je ocenil Petrovič.

K akciji se je prijavilo že 1650 prostovoljcev Iz velenjske občine se je doslej za sodelovanje v akciji, ki bo 17. aprila, prijavilo 1650 prostovoljcev, število pa seveda ni dokončno. Prostovoljci bodo čistili divja odlagališča po vsej Sloveniji, doslej je bilo evidentiranih že skoraj 10.000, je povedal Petrovič.

Organizatorji pričakujejo, da se bo akcije čiščenja divjih odlagališč 17. aprila udeležilo okoli 200.000 prostovoljcev, ki bi lahko iz narave skupno očistili za okoli 20.000 ton odpadkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin