SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izteka se rok za ponudbe za nakup zemljišča ob Šmartinki

2

termometer

Opoldne se izteče rok za oddajo ponudb za nakup nepremičnin družbe Gradis ob Šmartinski cesti. Gre za zaokroženo zemljišče nekdanje tovarne gradbenih izdelkov s površino 84.321 kvadratnih metrov.

Nepremičnine, ki so predmet prodaje, predstavljajo eno najboljših in najbolj perspektivnih ter atraktivnih lokacij v Ljubljani, Sloveniji in regiji, sta v oglasu za javno zbiranje ponudb za nakup nepremičnin Gradisa IPGI, objavljenem 13. februarja, zapisala prokurist družbe Robert Špehar in direktor Aleš Vahčič.

"Velik potencial za izgradnjo poslovno-stanovanjskega kompleksa" Po njunih pojasnilih omenjene nepremičnine predstavljajo velik potencial za izgradnjo poslovno-stanovanjskega kompleksa v obsegu do približno 270.000 kvadratnih metrov bruto zazidljivih površin.

V teku je tudi priprava sprememb prostorskih aktov v okviru t.i. Partnerstva Šmartinska, s katerimi bodo predvidoma spremenili namembnost iz industrijske v območje centralnih dejavnosti mešane rabe, ki bo na območju nepremičnin Gradisa IPGI predvidevala možnost gradnje več stolpnic (višine od 30 do 100 metrov) ob neposrednem robu novega osrednjega centralnega parka po principu mini Manhattan in v neposredni bližini novega in sodobnega mestnega središča Ljubljane (BTC plaza).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin