Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo več kot 1000 rezultatov iskanja
Varno in zanesljivo do oblaka Microsoft Azure
Digisvet

Varno in zanesljivo do oblaka Microsoft Azure

O PODJETJU Skupina Žito, prehrambna industrija, d. o. o., je podjetje s 70-letno tradicijo. Leta 2016 je prešla pod okrilje skupine Podravka, zato je bilo treba poenotiti poslovni sistem. Na ravni skupine so začeli načrtovanje in integracijo posameznih poslovnih procesov znotraj skupine. Tako so že uvedli digitalizacijo nekaterih prodajnih funkcij na terenu, kot skupina Podravka pa so s portalom Coolinarika.com zrasli v eno od največjih kulinaričnih družbenih omrežij v regiji in glavno destinacijo za kulinarične recepte. Skupina Podravka želi biti eno od najnaprednejših podjetij na področju razvoja digitalno konkurenčnih projektov, zato neprestano nadgrajujejo rešitve prediktivne analitike z rešitvami na podlagi obdelave velikih količin podatkov (Big Data). V ta namen že dolga leta uporabljajo rešitve na podlagi Microsoftovih produktov in storitev, kot sta PowerBi in Hololens.

Avtor:
0 0
Kaj bo od danes v Evropski uniji bistveno drugače?
Digisvet

Kaj bo od danes v Evropski uniji bistveno drugače?

Danes v veljavo na ravni Evropske unije in evropskega gospodarskega prostora stopa Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov oziroma tako imenovani GDPR. Uredba državljanom EU omogoča boljši nadzor nad njihovimi osebnimi podatki, podjetjem in organizacijam, ki zbirajo podatke o strankah, pa enake konkurenčne pogoje, a bodo morala tudi upoštevati veliko strožja pravila za obdelavo in hranjenje podatkov. 

Avtor: Srdjan Cvjetović
2 19
Avtomobilska eksotika, ki jo vozijo tudi slovenski kriptobogataši
Digisvet

Avtomobilska eksotika, ki jo vozijo tudi slovenski kriptobogataši

Ko nekdo na Facebooku danes oznani, da je denar vložil v nakup kriptovalut, bo, če ima podobno misleče prijatelje ali pa je član skupine vlagateljev v kriptovalute, zagotovo dobil vprašanje: "When Lambo?" (Kdaj Lambo?) S tem vprašanjem želijo izvedeti, kdaj bo zaslužil dovolj denarja, da si bo lahko kupil avtomobil znamke Lamborghini. Ta je namreč postal statusni simbol kriptobogatašev. 

Avtor: Matic Tomšič
1 23
Vodilna platforma za spletno rezervacijo pošiljk v Evropi je plod dela Slovencev #intervju
Novice

Vodilna platforma za spletno rezervacijo pošiljk v Evropi je plod dela Slovencev #intervju

Jan Štefe in Tim Potočnik sta svoje start up podjetje ustanovila pri 23 letih, danes pa je to vodilno na tem področju v Evropi. Trenutno so prisotni v več kot 30 evropskih državah, njihove ambicije pa so globalne. "Bodite odprti, poslušajte tiste, ki imajo več znanja in izkušenj, ampak kljub vsemu vendarle na koncu uporabite lastno glavo," vsem, ki razmišljajo o podjetniški poti, svetuje Potočnik.

Avtor: Maša Belak
2 4