Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo več kot 1000 rezultatov iskanja
Slovencem z redkimi renaulti: Nikar jih ne prodajajte!
Avtomoto

Slovencem z redkimi renaulti: Nikar jih ne prodajajte!

Renault je nekajkrat več milijonov vložil v formulo ena, a prav prek avtomobilskega športa jim je uspelo ustoličiti vrsto "ljudskih" cestnih raket. Renault 5 GT turbo, clio williams, nato številni z oznako RS. Veliko jih najdemo tudi v Sloveniji, med njimi tudi primerke iz omejenih serij. Ti avtomobili pridobivajo vrednost; še posebej zdaj, ko Renault Sport po letu 1976 kot samostojna enota ne obstaja več.

Avtor: Gregor Pavšič
8 24
Vplivni bankir postrani zaslužil toliko, da je dal odpoved
Digisvet

Vplivni bankir postrani zaslužil toliko, da je dal odpoved

Eden od najvplivnejših uslužbencev londonske podružnice ameriške investicijske banke Goldman Sachs je po štirinajstih letih zapustil zelo dobro plačano delovno mesto generalnega direktorja. Razlog so bili milijoni, ki jih je zaslužil s prodajo verjetno najbolj vroče kriptovalute zadnjih mesecev. To je dogecoin, ki je bil ustvarjen za britje norcev iz špekulativnih kriptovalut, danes pa je sam postal ena od največjih. 

Avtor: Matic Tomšič
1 3
Predstavili so rezultate: "električar" je za Slovenca lahko cenejši
Avtomoto

Predstavili so rezultate: "električar" je za Slovenca lahko cenejši

Tako kot električni avtomobil ni primeren za vse voznike, prav tako ni za vse cenovno ugodnejši od klasičnih bencinskih ali dizelskih avtomobilov. Izhodišča so sicer enaka: veliko prevoženih kilometrov, polnjenje doma in z malo uporabe javnih polnilnic. Največji del ugodnosti (ob ničelnem DMV) prinašata financiranje nakupa prek Eko sklada in cenejša pogonska energija. Celovito predstavitev lastniških stroškov danes predstavi tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Avtor: Gregor Pavšič, VIDEO: Planet TV
19 4
Nova doba slovite nemške znamke: težko pričakovano vozilo zapeljalo na slovenske ceste
Avtomoto

Nova doba slovite nemške znamke: težko pričakovano vozilo zapeljalo na slovenske ceste

Na slovenske ceste je v sredini aprila zapeljala nova Opel Mokka, ki tako ali drugače naznanja novo dobo slovite nemške znamke. Že ob začetku prodaje je na voljo tako s klasičnim kot tudi s popolnoma električnim pogonskim sklopom. Prva izvedenka Mokke je bila v Sloveniji dobro sprejeta, na podlagi ključnih funkcionalnosti pa lahko sklepamo, da tudi s posodobljenim modelom ne bo nič drugače – če ne bolje. Nova Mokka, ki jo odlikujejo čista in drzna oblikovna dovršenost, značilno Oplovo udobje in napredne tehnologije iz višjih segmentov trga, bo na voljo po dostopni ceni. Vozilo ponuja obilje vsega, pri znamki pa poudarjajo, da ne gre samo za nov avtomobil – pravijo, da se prav z njo začne novo obdobje te znamke.

Avtor:
0 0
Letos jih v Slovenijo pride 180: na cesti jo boste opazili #foto
Avtomoto

Letos jih v Slovenijo pride 180: na cesti jo boste opazili #foto

Dober mesec po začetku prodaje prenovljene kone pri nas je na vrsto prišla še električna različica. Kona electric je ob prenovi obdržala enak pogonski sklop, kjer sta na voljo dve bateriji z zmogljivostjo 39,2 in 64 kilovatnih ur, a je dobila nov videz in  posodobljeno potniško kabino. V treh letih so pri nas prodali 257 avtov, a na račun boljših dobavnih rokov in posodobljenega modela jih želijo do konca letošnjega leta prodati kar 180. Cena se pri manjši bateriji začne pri 36 tisoč evrih oziroma pri 41 tisoč evrih za večjo baterijo brez upoštevanih popustov in subvencije Eko sklada.

Avtor: Gašper Pirman
1 5
Zmagovalca pomanjkanja čipov? Toyota in Tesla.
Avtomoto

Zmagovalca pomanjkanja čipov? Toyota in Tesla.

Epidemija je znatno povečala prodajo elektronskih naprav, med njimi predvsem računalnikov, igralnih konzol in telefonov, zato se je povpraševanje po polprevodniških čipih strmo povečalo. Čeprav posledice pomanjkanja čutijo vse panoge, pa se zdi, da je najbolj prizadeta avtomobilska industrija. Le nekaj osamelih jezdecev se je izognilo pomanjkanju in predčasno zavarovalo dovolj količin, velika večina proizvajalcev pa je morala za določen čas prekiniti proizvodnjo ali zmanjševati izmene. Kdo je oziroma bo iz te krize prišel kot zmagovalec?

Avtor: Gašper Pirman
0 1
Portoroška marina ima novega skrivnostnega lastnika
Novice

Portoroška marina ima novega skrivnostnega lastnika

Marina Portorož ima novega lastnika. Dosedanja lastnica, družba Terme Čatež, je sporočila, da so bili v postopku prodaje izpolnjeni vsi odložni pogoji, v torek pa tudi izveden prenos lastništva delnic na kupca. Kdo to je, ne razkrivajo, po poročanju nekaterih medijev pa gre za slovenski investicijski sklad JoanthanMars, ki deluje pod okriljem skupine Vzajemci. Ta se ukvarja z investicijskim svetovanjem in posredovanjem pri bančnih, zavarovalniških in drugih produktih. Njen direktor in solastnik je Uroš Raspet, leta 2019 pa je ustvarila dobrih 620 tisoč evrov prihodkov.

Avtor: STA, R. K.
10 4
DJ Umek o cepljenju: Zaupam stroki, ne pa posameznikom na Facebooku
Trendi

DJ Umek o cepljenju: Zaupam stroki, ne pa posameznikom na Facebooku

"Jaz bi se cepil, sem že na listi za cepljenje. Zaupam stroki, ki se je šolala za to, ne pa posameznikom, ki so na Facebooku prebrali tri mnenja o dogajanju," je v pogovoru za Siol.net povedal DJ Umek, ki danes na spletni dražbi prodaja NFT kriptožetone s svojo glasbo. "Kdor bo kupil remix pesmi v eni kopiji kot NFT, bo edini človek na svetu, ki bo imel v lasti in posledično dostop do te pesmi. To je, kot če kupiš edino edicijo vinilne plošče na svetu," idejo izza prodaje glasbe in nastopov prek kriptožetonov opiše DJ Uroš Umek.  

Avtor: Iztok Hočevar
50 14