Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo več kot 1000 rezultatov iskanja
Nekdaj mladi prevzemnik kmetije, danes inovativni kmet z uspešno sirarno #video
Novice

Nekdaj mladi prevzemnik kmetije, danes inovativni kmet z uspešno sirarno #video

Ko je bil Anton Kukenberger, Toni, star 23 let, je do očeta pristopil z idejo, da bi prevzel družinsko kmetijo v Trebnjem. Oče, ki kmetije niti še ni prevzel od svojega očeta, se je moral najprej posvetovati z njim, ta pa se je, vesel, da želi mlajši rod razvijati kmetijo, z veseljem strinjal z idejo. Tako je Toni takoj ob zaključku fakultete prevzel kmetijo in se odločil, da jo bo najprej preusmeril v ekološko kmetijo, nato pa se lotil še senene prireje in predelave mleka. Če bi mleko oddajali mlekarnam, kmetija ne bi mogla preživeti, zato je Toni razvil uspešno sirarno in leta 2016 prejel tudi naziv inovativni mladi kmet.

Avtor: Metka Prezelj
6 52
Avtomobilska dilema: štiri metre za 27 tisočakov? #foto
Avtomoto

Avtomobilska dilema: štiri metre za 27 tisočakov? #foto

Volkswagen je potreboval kar nekaj časa, da so modelno dopolnili svojo paleto športnih terencev. Tiguan, največji izmed trojice, je na ceste zapeljal že davnega leta 2007, čeprav trg majhnih mestnih terencev v zadnjih letih naravnost blesti, pa je t-cross kot prodajno zelo pomemben adut znamke na ceste zapeljal šele letos. Ker se vsak tretji kupec namesto za klasičen avto odloči raje za SUV, so Nemci ulovili zadnji vlak. Največje vprašanje pri kupcih ostaja, ali si t-cross zasluži priložnost pred polom in kako se odreže v primerjavi s številčno konkurenco.

Avtor: Gašper Pirman
7 4
Razkrivamo, kakšne načrte ima država z Air Slovenia #video
Novice

Razkrivamo, kakšne načrte ima država z Air Slovenia #video

Odkrivamo načrt za ustanovitev novega državnega letalskega prevoznika, o katerem se od torka za zaprtimi vrati pogovarja slovenski politični vrh. A so v koaliciji Marjana Šarca pri tem še neodločni. Glavna dilema je na eni strani politično sporočilo "Slovencem vračamo enega nacionalnih simbolov" - v vladnih gradivih se pojavlja ime Air Slovenia - in na drugi strani veliko finančno tveganje, ki spremlja letalski posel.

Avtor: VIDEO: Planet TV, Barbara Pance
29 14