Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo 111 rezultatov iskanja
Bo stanovanjski problem mladih rešil zakon? #video
Posel danes

Bo stanovanjski problem mladih rešil zakon? #video

Ukrep Banke Slovenije, ki je od posojil dobesedno čez noč odrezala več sto tisoč Slovencev, je v marsičem pokopal dober namen okoljskega ministrstva, ki omogoča, da mladim, ki sicer ne bi dobili posojila, za posojilo jamči država. Nov zakon naj bi nakup stanovanja omogočil tudi prekarcem, v načrtu pa je še ustanovitev posebne javne službe, ki bo najemala prazna stanovanja in nadzorovala njihovo oddajanje. Sliši se dobro, a kaj ko strokovnjaki resno dvomijo, da bo takšen zakon na koncu tudi sprejet.

Avtor: VIDEO: Planet TV, Denis Malačič
26 14
E-dražba: ko nakup stanovanja ni več nočna mora Oglas
Posel danes

E-dražba: ko nakup stanovanja ni več nočna mora

Nepremičnine so razmeroma stabilne naložbe, ki jih bodo tudi v prihodnosti spodbujale ugodne splošne socialnoekonomske okoliščine, predvsem nizke obrestne mere, široka dostopnost posojil, gospodarska rast ter rast zaposlenosti in plač. Nakup stanovanja pa za kupce ni nujno nočna mora. Družba za upravljanje terjatev bank že ponuja nakup stanovanja prek elektronskih dražb. V primerjavi s klasičnim načinom nakupa stanovanj ponuja e-dražba za kupce večjo možnost uspešnega nakupa, v primerjavi z oddajo zavezujočih ponudb pa je e-dražba bolj preprosta, pregledna in učinkovita metoda nakupa.

Avtor:
0 0
Priložnost nakupa stanovanj in apartmajev v  Sončnih oazah in termah Vivat Oglas
Posel danes

Priložnost nakupa stanovanj in apartmajev v Sončnih oazah in termah Vivat

V soboto 18. maja in nedeljo 19.maja 2019 bodo v idilični prekmurski vasici Moravske toplice potekali dnevni odrtih vrat. Namenjeni so vsem interesentom, ki jih zanima nakup šestih v celoti opremljenih poslovnih apartmajev v TERMAH VIVAT in devetih stanovanj v novo nastajajočih modernih hišah SONČNA OAZA. Nakup stanovanj oziroma apartmajev v tamkajšnji neokrnjeni naravi je zelo primeren za sproščujoč in prijeten oddih, za stalno bivanje, kot tudi odlična investicijska priložnost, saj se po izračunih prodajalca lahko nakup povrne že v sedmih letih.

Avtor:
0 0
Nekdanji šef znane ljubljanske restavracije spreminja trg nepremičnin
Posel danes

Nekdanji šef znane ljubljanske restavracije spreminja trg nepremičnin

Slovenci so iznašli rešitev, ki lahko povzroči revolucijo na 45.000 milijard evrov vrednem mednarodnem trgu nepremičnin, se strinjajo strokovnjaki z vsega sveta, ki so na nedavnem prestižnem tekmovanju tehnoloških startupov v Švici ljubljanskemu podjetju Blocksquare podelili prvo nagrado in z njo ček za 100.000 ameriških dolarjev. Kaj natanko pa Blocksquare sploh dela? Na kratko: podjetje ponuja nov pristop k nakupu, lastništvu in prodaji nepremičnin. 

Avtor: Matic Tomšič
0 0
Mezanin pretresa slovenski nepremičninski trg Oglas
Posel danes

Mezanin pretresa slovenski nepremičninski trg

Zelo pestro dogajanje na nepremičninskem trgu v Sloveniji je februarja 2019 dodatno prevetril nov koncept nepremičninskega posredovanja – nepremičninska agencija Mezanin. Mezanin dobesedno pomeni medetaža med dvema nadstropjema in tudi podjetje Mezanin se želi na slovenskem trgu pozicionirati kot vezni člen med prodajalcem nepremičnine, kupcem in nepremičninskim agentom. Še več, je vmesna točka, ki deluje transparentno in pošteno. Prodajalcem nepremičnine za posredovanje zaračunajo le fiksno ceno 1.250 €, kupci pa jim ob nakupu ne plačajo ničesar. Da so na pravi poti, kažejo tudi prvi odzivi, saj so jih v dobrem mesecu dni ljudje preplavili s povpraševanji in pozitivnimi mnenji. Čeprav so šele na začetku, so že vzpostavili temelje za spremembe delovanja na našem nepremičninskem trgu.

Avtor:
0 56
Najbolj se splača vlagati v manjša stanovanja #video
Novice

Najbolj se splača vlagati v manjša stanovanja #video

Za varno starost je treba poskrbeti, možnosti za to je veliko: delnice in vrednostni papirji, varčevalne rente, drage kovine in ne nazadnje tudi nepremičnine. Lahko se podamo v njihov nakup, lahko pa tudi vstopimo v lastništvo kot družbeniki ali kot zadružniki z nižjim vložkom. Ker so posojila za nepremičnine v tem trenutku ugodna. se bo povpraševanje po njih še povečalo. Vlagati se splača predvsem v manjše hiše in stanovanja.

Avtor: VIDEO: Planet TV, Igor Krmelj
0 7