Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo več kot 1000 rezultatov iskanja
Poljaki na trnih, Planica vse bliže, odločitve še ni
Sportal

Poljaki na trnih, Planica vse bliže, odločitve še ni

Pred smučarskimi skakalci je le še zaključek sezone v Planici, ki bo odgovoril na več vprašanj. Tudi na tega, ali bo Stefan Horngacher še trener poljske reprezentance. Le malokdo verjame, da bo ostal, Poljaki so vse bolj nestrpni, direktor skokov in nordijske kombinacije poljske smučarske zveze Adam Malysz pa ne skriva, da je že govoril z nekaterimi potencialnimi kandidati za prevzem trenerske taktirke.

Avtor: Petra Mavrič
0 0
Pred začetkom spomladanskega dela na mizo položili vse karte
Sportal

Pred začetkom spomladanskega dela na mizo položili vse karte

Drugoligaški klubi bodo s sobotnimi tekmami končali zimski premor. Med udeleženci bo tudi klub Ankaran Hrvatini, katerega usoda je bila po koncu jesenskega dela zavita v tančico skrivnosti, a so se zdaj oglasili vodilni iz kluba, ki zatrjujejo, da medijskega molka ni bilo. Primorski brezdomci bodo spomladi deležni velike spremembe, saj zapuščajo Postojno in se vračajo na Obalo, domače dvoboje pa bodo igrali v prevetreni zasedbi na koprski Bonifiki.

Avtor: Sportal, Špela Lenart
0 4
In oskarja dobi …
Siol Plus

In oskarja dobi …

Prireditev slavnostne podelitve oskarjev je že nekaj časa v krizi. Pada ji gledanost, spremljajo jo škandali in škandalčki, dogajajo se skoraj neodpustljive napake, kot na primer razglasitev napačnega zmagovalca za najboljši film, težave so z udeležbo, voditelji nikoli niso povsem pravi ali pa ne govorijo čisto pravih stvari. Ko spremljaš komentarje in zapise o podelitvi oskarjev, imaš občutek, da se ob njih sprošča vsaj toliko nezadovoljstva, kot se ga je konec prejšnjega tedna pri nas ob letošnji Emi.

Avtor: Samo Rugelj
1 60
Japonci se ne šalijo: ne lovi, ampak postavlja merila #foto
Avtomoto

Japonci se ne šalijo: ne lovi, ampak postavlja merila #foto

Toyota se je resno spopadla z izzivom in se z radikalnimi spremembami pripravlja na novo dobo. Dolgočasnega, a pravzaprav odličnega aurisa so poslali v pokoj in ga zamenjali s prepoznavnim imenom. Corolla je globalno najbolje prodajani avtomobil, ki bo imel zdaj pomembno vlogo tudi v Evropi. Drzna oblika, odlične vozne lastnosti in dva hibridna pogona – corolla ne lovi več golfa, prodajnemu prvaku določa kar nekaj zahtevnih ciljev in letvico postavlja zelo visoko.

Avtor: Gašper Pirman
3 44
Poznavalci: Prihodnost je v robotiki, umetni inteligenci in alternativnih virih
Posel danes

Poznavalci: Prihodnost je v robotiki, umetni inteligenci in alternativnih virih

Marsikateri bodoči dijak ali študent se pred informativnimi dnevi sprašuje, kateri poklici bodo perspektivni, ko bo končal srednjo šolo oziroma fakulteto. Poznavalci razmer na trgu dela pojasnjujejo, da je prihodnost v robotiki, umetni inteligenci, varovanju okolja,  tehnologiji, znanosti, zdravstvu in medicini. Ker pa za poklice, ki se bodo pojavili v prihodnosti, specialistično izobraževanje še ni na voljo, morajo biti mladi v času šolanja vedno proaktivni.

Avtor: Luka Mlakar
6 11